שלום, אני בת 24 עוד מעט והחלטתי להתחיל ללמוד שנה הבאה, וקצת קשה לי להחליט מה, אפשר לומר שאני בן אדם ריאלי, אבל אני ממש לא רואה את עצמי עובדת במעבדה, או במקצוע שאין בו אינטרקציה עם אנשים. אני מחפשת מקצוע שהוא גם ריאלי אבל גם מחובר למציאות היומיומית, חשבתי על מדעי הסביבה, אבל הבנתי שזה תחום קצת בעייתי מבחינת תעסוקה. בקיצור קצת קשה לי למצוא כיוון , ואני אשמח אם תוכלי לעזור לי קצת
ד
ד"ר יוכבד פנחסי אדיב
מענה
קרן שלום רב, תחום סביבה......היום מאוד מתפתח תחום טכנולוגיות מים. המרכז לעיצוב ולטכנולוגיה באריאל,המלמד את תחומי ההנדסה המשלבים ראלי עם המון מציאות ופרקטיקה- קיים תחום זה יחד עם עוד 14 מחלקות לימודי. אורך הלימדוים שנתיים - שנתיים וחצי תלוי במחלקה ובמסלול. הלימודים הינם לתואר הנדסאי מבוקש היום מאוד בשוק וקימים מסלולי השלמה או צבירה לקראת תואר אקדמי מקביל.
בהצלחה
ה
הדר גולדשמידט
הכוון תעסוקתי
קרן שבוע טוב, אתחיל מזה שאני ממליצה בחום לא להתחיל ללמוד כשאינך יודעת במה לבחור. לימודים אקדמאים לא זולים, הסבה מקצועית סבוכה ומאוד לא פשוטה, שלא לדבר על העלויות שלה.. בקיצור שווה לעשות שיעורי בית גם במחיר של ל"אבד" שנה ולהסגר עד כמה שאפשר על כיוון.
בגדול כשהכל פתוח ואין שאלות ממוקדות שבהן אני יכולה לעזור בפלטפורמה זו, אני ממליצה לגשת להכוון תעסוקתי אישי.
והכוונה שלי פה לא רק לאבחון, אלה אבחון והכוון, שיכלול לא רק את המקצועות שבהם את מוכשרת, אלא גם מה אפשר לעשות עם כל אחד, בהקשר שלך.