שלום, אני בעלת תואר ראשון בתיאטרון. אומנם עם נסיון בתחום אך זה לא רלוונטי. כעת אני אמא ומעוניינת להמקצע כמזכירה. אני מתלבטת בין מזכירות רפואית לבכירה. אני שולטת במחשב ברמת די גבוהה, ואוהבת דינאמיות, סדר ושירותיות. אני רוצה להתמקצע כמה שניתן, ויש לי מעט נסיון. במה לבחור, והיכן כדאי לבדוק אפשרות לימודים. תודה!
ה
הדר גולדשמידט
הסבה למזכירות בכירה או רפואית
מיה שלום, האם יש לך ניסיון בעבודת אדמיניסטרציה כל שהי?
באשר לשאלתך, זה תלוי במה היית רוצה להתקדם. מזכירות רפואית תאפשר לך לעבוד המרפאות פרטיות וציבוריות ובתי חולים. ההתקדמות מאוד איטית וגם השכר, אך יש יתרונות של עובדת ציבורית. מזכירות בכירה פותחת לך למעשה את כל השוק, כולל חברות הייטק, ושוק איכותי שמשלם בהתאם.
האם את מחפשת סביבת עבודה מוסדית או עיסקית? האם את מחפשת סביבת עבודה נינוחה או לחוצה? האם את מחפשת דינאמיות או רוטינה? האם את רוצה להיות חלק ממערך שעוזר לזולת? האם את מעדיפה לעבוד בצוות או לבד?
לעומת התחום הציבורי, בחברות פרטיות יש מכל וכל, חברות קטנות, חברות גדולות, חברות שעובדות עם חו"ל, עם לקוחות, עם ספקים.. כאשר ממשקים יכולים להיות דומים ברמות שונות.
אור נוסף (:
תודה רבה על עזרתך. אני חושבת שאשמח להיות חלק ממערך שעוזר לזולת, בסביבת עבודה דינאמית אך נינוחה, משהו במגזר הפרטי ואם בצוות אז שיהיה אחלה צוות, זה בהחלט אפשרי מבחינתי לעבוד ביחד. בשלב זה של חיי אוכל לעבוד רק בבוקר ובצהריים. אני מחפשת מצד אחד עניין, מצד שני לא לקחת את העבודה הביתה.. ואני תוהה ושואלת באמת האם קורס הוא תנאי הכרחי לקבלת העבודה, או שמא נסיון מספיק. הנסיון שיש לי הוא מועט בתחום, עבדתי כחצי שנה כמזכירה בהגדרה, אבל גם בתחום השיווק במקומות נוספים. אין לי בעיה עם הקלדות ותיוקים, וסביבת העבודה של האופיס במחשב חביבה עלי. אבל אני חייבת גם אינטראקציה עם אנשים. עדיף לא בטלפון. מה את אומרת? ומה באמת ייתן לי קורס ניהול משרד? תודה רבה!
ה
הדר גולדשמידט
להכנס לתחום האדמיניסטרציה
מיה שלום, נשמע לי שיתכן ויש לך את כל שצריך להתחיל, בלי לימודים מקדימים. במקרה שלך תואר ראשון, עם ניסיון מועט בהחלט יכולים לספק. בעיקר כי התואר והניסיון שלך יכולים להעיד על איכותך כאדם.
קורס ניהול משרד יעזור לרכוש מיומנויות אדמיניסטרטיביות אבל לא מעבר. כל שאת צריכה לעשות זה לשכתב את קורות החיים שלך בצורה שיהיו מנותבים לעבודות אדמיניסטרציה, ליצור קשר עם מספר חברות השמה רלוונטיות ולהתחיל בראיונות, יש הרבה משרות, יותר מכמות מחפשות עבודה בתחום, כך שסביר להניח שגם אם תתפשרי על התפקיד הראשון, תוכלי בהחלט להסתפק בניסיון ללא השקעה בלימודים.
אני ממליצה לך לבחון במקביל לנישות אדמיניסטרציה רגילות גם את הנישה של שילוח וספקים, אלה נישות צרות יותר שיאפשרו לך להתמקצע ועם הזמן אם תרצי להתרחב בהן, תוכלי לקחת קורסים ייעודיים ממוקדים ומקצועיים.
במקביל תנסי להכנס לאתר שתיל, עבודת אדמיניסטרציה בעמותות על פי רוב מגוונת ודורשת בעיקר יכולות ופחות ניסיון.