שלום רב, אני בת 33 נשואה + 2 ויש לי תואר ראשון במדעי ההתנהגות שקיבלתי לפני כ- 10 שנים. לא עשיתי כלום עם התואר הזה. לאחרונה אני מחפשת לעשות שינוי בחיי ועדיין לא מצאתי ממש את דרכי. ראיתי כי תחום קלינאית תקשורת יכול אולי להתאים לי. שאלתי היא, האם ניתן לעשות הסבה מקצועית ללא לימודים של 3 שנים לתואר ראשון? האם יש מסלול הכשרה קצר יותר ללמידת התחום?
ה
הדר גולדשמידט
הסבה מקצועית
שלי שלום, לצערי לתחום הקלינאית תקשורת נדרשים לימודים מלאים, אין קיצורי דרך.
אשמח לנסות לעזור לך בהסבה אולי במציאת אלטרנטיבות נוספות.
במה עסקת כל השנים האלה? האם את מעוניינת בתחום טיפולי? מה מעניין אותך? מה את מוצאת בתחום הקלינאיות שמושך אותך לשם?
בברכה, ובהצלחה,
הדר גולדשמידט - יעוץ והכוון מקצועי 0520-6969745
ש
שלי
הסבה אקדמאית
היי הדר, נכון לעכשיו אני עובדת אצל סוכן ביטוח במשך כשנה וחצי ואני לא ממש נהנית מהעבודה. אני חשה שזה לא המקום עבורי. לפני כן עבדתי במשך 5 שנים בקרן שנתנה מלגות לסטודנטים. ממש נהניתי לעבוד שם, אך לאחר הולדת ילדי (תאומים) נאלצתי לעזוב. תחום הטיפול נראה לי שיכול להתאים לי, למרות שמעולם לא עסקתי בזה. אני מחפשת עבודה שגם אני אוכל לפתח קריירה מהנה וגם שאוכל לעזור בפרנסת הבית. אני עוד מנסה למצוא את דרכי בעולם התעסוקה. לא יצא לי להתנסות בעבודות מגוונות. אני מהטיפוסים שנשארים במקום עבודה זמן רב. מה שמושך אותי בתחום הקלינאיות זה שאני אוכל לעזור לאנשים ושזה מקצוע ולא עבודה סתמית בשביל רק להעביר את הזמן, אלא מקצוע נדרש. אשמח אם תוכלי לעזור לי למצוא רעיון להסבה מקצועית שאוכל גם להשתמש בתואר שלי.
ה
הדר גולדשמידט
לשלי
שלי שלום, עד כמה שאני יודעת כל המקצועות המקבילים ידרשו ממך השקעה בלימודים מלאים, זה כולל קלינאות תקשורת, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק. האם חשבת על התחומים הבאים: ביבליותרפיה, פסיכותרפיה, ליווי התפתחות הילד, הידרותרפיה. אלה התמקצעויות קצרות יותר ולא פחות מקצועיות.
במקביל תכנסי לאתר שתיל, (לוח דרושים לעמותות וארגונים חברתיים) יכול להיות שתמצאי עבודות מעניינות שם, ללא צורך בלימודי הסבה.