אני בן 25 וחושב ברצינות על להתחיל ללמוד לתואר ראשון באוני' הפתוחה מדעי הטבע.
העניין הוא, שבתיכון העדפתי להיות בים ודברים דומים ככה שתעודת בגרות אין לי, אפילו לא יחידה אחת... בשביל מה שאני מעוניין ללמוד נדרשת רמה במתמטיקה של 5 יח" לפחות.
מכאן משתמע שאני צריך חמצוא לעצמי כיוון לבנות את את כישורי המתמטיקה שלי מחדש, או יותר נכון מאפס?
הייתי שמח לייעוץ ועזרה בנוגע לזה, האם זה בכלל ריאלי ובר השלמה, או שכדאי לי לפנות לתחום יותר הומני? (האם יש דרך לקבל אינדיקציה לגבי הפוטנציאל שלי? מן מבחן או משהו?)
תודה רבה מראש, אילי
ב
בני גולד
אני בדיוק באותו מצב.. כמו אילי
רק שהגיל שלי הוא 22 ואני חייל משוחרר.למדתי במגמת מנהל וכלכלה ואני רוצה להתחיל ללמוד ולהגיע לתואר. ואני לא יודע מה צריך בשביל זה. וכמה זמן זה לוקח, ועד מידע שאני מעונין לדעת. כדי לקבל כיוון טוב יותר. יש לי בגרות חלקית שזה 4 יחידות באנגלית ועד כמה יחידות שבסכ"ה כל היחידות בגרות שלי הם 8 ובמתמטיקה אין לי יחידות בגרות במתמטיקה כלל, כי לא הסתדרתי עם המורה. עכשיו אני שיניתי גישה, וחושב יותר ויתר על לימודים. אני צריך עזרה במידע על מסלולי לימודים ומה דרוש לכך. ולגלות מה הפוטנציאל שלי ואיזה מקצוע כדאי לי ללמוד.
תודה מקרב לב, בני גולד.
ה
הדר גולדשמידט
לבני
בני שלום, אתם לא בדיוק באותו המצב, אילי יודע לאן הוא מכוון ושואל מה נדרש כדי להתמודד עם המטרה שהוא שם לעצמו. המשותף לכם הוא בבסיס שצברתם מתקופת בית הספר, בנוגע לזה אמליץ שתקרא גם את התשובה שנתתי לאילי.
באשר לשאלותיך, הכל תלוי לאן אתה מכוון, יש לך ביד לא מעט, גם אם זה מרגיש לא כך. כל תחום דורש אחרת, רמת ההישגים תשתנה בהתאם לתחום שתבחר, אם תבחר משהו שיעניין אותך, סביר להניח שתצליח מאוד בלימודים, גם אם לא צברת חוויה שכזו בימי בית הספר..
אתה מוזמן לתאם איתי או אם קולגה מקצועית פגישת הכוון תעסוקתי שבה תוכל לכוון את עצמך יחד עם ההישגים והפוטנציאל שיש בך.
נקודת ההתחלה
אילי שלום, נתחיל בזה שהכל אפשרי! ואני אומרת את זה לא מתוך קלישאה, אלה מניסיון אישי שלי עם אלפי אנשים.
אין שום קשר בין ההישגים שהיו לך בבית הספר להישגים שיכולים להיות לך לאוניברסיטה. בית ספר הוא מוסד לימודי שנקבע בצורה גורפת לכולם בגילאים שהראש וההורמונים לא מחוברים ולהרבה נערים הישגים בבית ספר זה ממש לא בכיוון.
כן יהיה לך יותר קשה להכנס לזה, כיוון שלא תרגלת שנים את מיומנות הריכוז והלימוד סביר להניח שההתחלה תהיה עם "במפרים" אבל זה הכל!
לגבי לימודים ראליים, לאן אתה מכוון שאתה זקוק לבדוק את הכישורים שלך? הלימודים שציינת כוללים מספר קורסים ראליים לא יותר.
בגדול יש אבחונים שיכולים לבדוק את מנת המשכל שלך, מיומנות ויכולות בסיסיות, אני לא מהדוגלים בהם, כיוון שאם זה מה שאתה רוצה, להוציא לימודי פיזיקה גרעינית ושכאלה.. לא נראה לי שיש מקצוע שאי אפשר לפצח. המבחנים לפעמים מטים את הנבחנים לבחירות לא להם.
יתכן וניתן להגיע אל היעד אליו אתה מכוון מלימודים אחרים. מה היית רוצה לעשות עם לימודי מדעי הטבע? נסה לשתף אותי יותר כדי שאוכל לעזור.