שלום אני בהתלבטות ענקית לגי העתיד שלי, אני כרגע מתעסק בתחום סיסטם ואבטחת מידע בשירות קבע ביחידה מאוד טובה אני בן 24 ויש לי עוד שנה וחצי של קבע. העניין הוא אני יודע שאני לא רוצה ללמוד מדעי המחשב ברמת התואר כי לדעתי זה יהיה לי נורא קשה מפני שמרת המתמטיקה שלי היא4 יחידות לימוד. מצד שני אני חייב להחליט על משהו כי הגיל כבר מלחיץ. אני תמיד נמשכתי לתחום אומני יותר למקצועות כמו משפטים למשל, הבעיה היא שאין מכללה מספיק מוערכת שאני יכול ללמוד בה בלימודי ערב במקצוע הזה. העולם הטכנולוגיה שאני מתעסק בו גם מאוד מושך אותי ואני יודע שעם כל הניסיון הזה יש מה לעשות בחוץ, אבל לדעתי הרבה יותר מתאים לי מקצועות אומנים. השאלה היא האם כדאי להמתין עד גיל 26 ואז להתחיל לתואר ראשון במשפטים במקום נורמלי ולנצל את הידע הטכנולוגי שיש לי נגיד לעבודה כייועץ או עורך דין לענייני אבטחת מידע. האם יש לזה ביקוש בכלל? האם שווה לי לעשות את זה מבחינה כספית? או שעדיף לא להמתין ונגיד ללכת ללמוד לתואר שהוא פחות ראלי כמו כלכלה וניהול באחד המכללות הנחשבות יותר כמו מכללה למנהל.
מחכה לתשובתך,
תודה.
ה
הדר גולדשמידט
אבטחת מידע ומשפטים
דני שלום, נשמע לי שעלית פה על נישה מאוד מעניינת של משפטים ואבטחת מידע. לא יודעת להגיד לך עד כמה הנישה מבוקשת, אבל כיוון שיש לך כבר ניסיון בתחום הטכנולוגי, נראה לי שהדרך לשם תהיה מגובה בעשייה בתחום וכניסה די חלקה. לימודי הסטאז' של משפטנים הוארך, לתשומת ליבך.
לגבי ההשוואה של לימודים "הומניים וריאליים" עזוב אותך רגע מההגדרות בוא ננסה להבין מה מעניין אותך. משפטים זה הומני מאוד גבולי.. עבודת משפטן בעיקרה בנבירה אחרי פסיקות, וחומרים שונים. מה שרואים בטלוויזיה זה הדובדבן הקטנטן שבעשיית משפטנים, הרוב זה עם ספרים וניירת אין סופית..
אם אתה מתעסק בסיסטם וניהול מידע ואבטחתו אתה ממש לא קרוב לכתיבת קוד, כך שזו לא חייבת להיות בהכרח האלטרנטיבה שלך.
אתה יכול ללמוד במכללות הטכנולוגיות לימודים לתחום אבטחת מידע וניהול טכנולוגי, ניהול מערכות, הנדסה תעשייה וניהול. במידה ואתה נשאר בתחום עשייתך הנוכחי, ולא מגבה אותו בלימודים גבוהים, אז כן כל לימוד כללי אחר יכול להוסיף כגון כלכלה וניהול.