שלום !!! אני ממש מתלבט בין כמה מכללות ורציתי לדעת לגבי כל אחת מהבאות שהבאתי למטה מה היא בהשוואה לאחרות מבחינת רמה , יוקרה ועדיפות בשוק העבודה שזה ממש חשוב...
אני אגיד לך ...אני פשוט רואה תתואר(ניהול ומערכות...) - אצל כולן למראית עין הן מצוינות כולן שואפות כולן על רמה כולן הכל...קודם כל בעניין התשלום...הוא פחות משמעותי לי כי אני רוצה רק ללמוד טוב ולעביר את ה3 שנים האלה עם תואר כמה שיותר אפקטיבי....ובכלל מכללה שמשלמים עליה 10K בשנה היא בהכרח פחות טובה / מקנה לך אמצעים או שלא בהכרח ממכללה שאתה משלם עליה 30K לשנה ? ההבדל במחירים עצום וזה מעלה בך סימני שאלה - "מדוע הדבר ?"
כדי להיות יותר ספציפי - אני אגיד לך שחשוב לי יחס אישי ולא עוד בית חרושת לתארים שמחזיקים תתלמידים קצת, שתתאים לי אישית ,שיעורי עזר תמיד אהבתי ואם יש דבר כזה במכללה אני ממש אעבר בזה....עוד נקודה היא היכן מלמדים את התואר בדרך הכי טובה שתעזור לי להשתלב יותר מאוחר בשוק ואפילו אולי תקנה לי ניסיון מסוים במקצוע אם יש אופציה...
הנה המכללות שחשבתי עליהן-
>> מכללת תל אביב-יפו >> המכללה למנהל ראשון לציון >> הקריה האקדמית אונו
ה
הדר גולדשמידט
לשלום
שלום שלום, צר לי אך אנחנו באתר עובדים עם כל המוסדות, לכן איננו ממליצים או מעדיפים אף מוסד על פני אחר. בהצלחה,
הדר גולדשמידט - יעוץ והכוון מקצועי 052-6969745
ש
שלום
אוקי ..עכשיו רציתי לדעת
מה ההבדל בין תואר במנהל עסקים התמחות במערכות מידע לבין מהנדס מערכות מידע? קיבלתי רושם מסוים שתואר המהנדס יותר איכותי וכמובן קשה יותר ולכן גם יותר יוקרתי ולעומתו מ עסקים ומערכות מידע הוא פחות מעמיק יותר כללי ופחות אפקטיבי ונדרש בשוק העבודה לאחר סיום התואר?
חשבתי ללכת על הראשון...מהנדס קצת נשמע לי כבד מדי..אני מניח שבשביל להיות מהנדס חייבים להיות מצויינים במתמטיקה פיסיקה וכו ואני אף פעם לא הייתי יותר מ 90 במתמטיקה 4 יחידות.....בשביל זה אם אני אלך על המ עסקית ומערכות מידע הרגיל ולא יהיה לי מה לעשות עם זה אז עדיף כבר לחשוב על כיוון אחר ...
ה
הדר גולדשמידט
מנהל עסקים ומערכות מידע מול הנדסת מערכות מידע
תואר במנהל עסקים מכוון לתפקידי ניהול ואדמיניסטרציה בכירה. ההתמחות מנתבת אל התחום שבו עוסקים. דהיינו ניהול והנעה בתחום מערכות מידע. לעומת זאת מהנדס מערכות מידע הוא איש המקצוע, הוא מי שעובד עם המערכות.
אין מה עדיף, יש מה מעניין ומתאים לך יותר. לימודי הנדסה הם בהחלט לימודים לא קלים למי שתחומים ריאליים קשים לו, למרות שממוצע של למעלה מ- 80 ב-4 יחידות, הוא בהחלט יפה ולא מגביל אותך.
תנסה לחשוב מה מתאים לך יותר, עבודה ביצועית או ניהולית. זה אולי נשמע שניהול תמיד לוקח, אבל בפועל מי שעובד תכלס מתקשה מאוד בעשייה תומכת, שהיא הניהול והאדמיניסטרציה.