אני כרגע סטודנטית שנה ב' להנדסת תוכנה, הרבה זמן יש לי בראש את המחשבה שאולי בחרתי בתחום שלא כל כך מתאים לי, הפחד שלי הוא שאני אסיים את התואר ולא אמצא את עצמי עוסקת בזה. לא קל לי בכלל בלימודים ואין לי חיים חוץ מהם זה ניסוח עדין, ולמרות כל ההשקעה והרצון הטוב התוצאות לא מזהירות... אני שוקלת מעבר לתחום שונה לחלוטין (מריאלי להומאני), עבודה סוציאלית. אני לא מצליחה להגיע להחלטה חד משמעית אם לבצע את המעבר או לא. כמו שציינתי- כבר הרבה זמן זה בראש שלי, בסוף שנה א' אמרתי שאני אנסה עוד סמסטר לראות מה קורה ואולי יחול שיפור אך עדיין אני מרגישה כמו קודם למרות העניין הרב שאני מוצאת בתחום. איזה עצה יש לכם לתת לי כדי שאוכל לקבל החלטה שקולה ונבונה וכמובן שאני אהיה שלמה איתה... אני כבר יוצאת מדעתי מרוב תיסכול מה לעשות..
ה
הדר גולדשמידט
הסבה בכלל ולתחום עבודה סוציאלית
בתאל שלום, אני רואה שקראת את השרשור שניהלתי עם אוריה, אז אמשיך מהנקודות שהעלית בשאלתך בלבד.
כדי לבחון התאמה לעבודה יש כמה פרמטרים שחשוב לקחת בחשבון. כל תחום והפרמטרים שלו, אנסה להעלות אתך את הנקודות החשובות לעבודה סוציאלית: האם את בן אדם שנהנה מנתינה? האם גבולות הגזרה שלך ברורים? או שאת מוצאת עצמך מסייעת לאחרים הרבה לפני שאת חושבת על עצמך? האם את מתאימה לעבודה שתוצאותיה מעורפלים? לא מיידיים, בלשון המעטה במקרה הטוב... האם את תוכלי לעזור לאנשים למרות שלא באמת תוכלי להגיע איתם למקום אליו את שואפת? במילים אחרות, עד כמה את הישגית? איפה את ברצף של תהליך וביצוע? חשוב להכיר את תכני הלימוד, לראות אם את מתחברת לקורסים המקצועיים, אם זה מעניין אותך זו התחלה. ואז לבחון את העבודות שקיימות היום, אציין את העיקריות, אבל יש רבות: עבודה במרפאות לבריאות נפש, עבודה בקישור לקהילה שעוסקת בתחום הדיור, תעסוקה, שיקום, עבודה בבתי אבות, במרכזים קהילתיים, בהוסטלים, בעמותות, במרפאות טיפול שונות ומגוונות ועוד ..
כיוון שכבר עשית בחירה אחת ולמדת לא מעט, אני ממליצה לך בחום להתייעץ מקצועית עם יועצ/ת תעסוקתית. ייעוץ טוב יעזור לך להגיע לבחירה ממוקדת אחרי שבחנת את אפשרויות השוק בצורה מעמיקה ומותאמת אליך!
אני יכולה לשפוך פה עוד לא מעט חומר על המקבילות שיש לך לתחום עבודה סוציאלית וזה רק יבלבל אותך. אציין רק שבדרך כלל "מי שריאלי ומחפש עשייה הומנית" זז לתחומים יותר מוחשיים בעולם תוכן זה. מעבר לתחום "ההומני" יכול להכיל כמה תחומים, ויכול להיות שאינו נדרש ואת צריכה להישאר ב"עולם הריאל" ולשלב איזו שהי עשייה "הומנית".
במילים אחרות, תשקיעי בעצמך ותעשי שיעורי בית, פעם אחת בצורה יסודית ושקולה. אחרי שינוי זה יהיה לך הרבה יותר קשה לעשות שינויים נוספים..