שלום רב 1. אני רוצה ללמוד תואר אך אני עדיין לא סגור איזה, מצד אחד אני רוצה משפטים כי זה תואר פרקטי, מכובד ומושך אותי התחום, אך מצד שני אני לא בטוח שהלימודים יעניינו אותי (לשנן חוקים ופסקי דין וכדומה) האם זה פקטור שצריך לקחת בחשבון?
2. אני מחפש אלטרנטיבה אחרת אבל קשה לי להגדיר מה בדיוק, משהו שהוא יותר "רוחני" על כל המשתמע מכך..או פחות חומרי כמו מכירות וכאלה..משהו עם סיפוק ... אולי משהו שעוזר לאנשים, שימוש בשכל הישר, שהלימודים יעסקו בנפש שלנו או בפילוסופיות , זה מתחיל להישמע לי כמו לימודי פסיכולוגיה למרות שלא מעניין אותי להיות פסיכולוג..אבל לא לימודי יהדות וכיוצ"ב ...יש רעיונות?
תודה מראש!
ש
שני יונגר
בחירת מקצוע ללימודים
שלום עידו,
לגבי תואר ראשון במשפטים, פרקטי הוא בהחלט רק שאינו מבטיח עבודה והשוק מוצץ בעורכי דין. מי שאינו נכנס לתחום במטרה להילחם על מקומו בו בסופו של דבר נפלט ממנו. לגבי כל תחום אחר, אני מציעה שתשב ותחשוב מה בדיוק אתה רוצה לעשות הלאה בחיים. השאלה שנייה שלך מביאה אותי למסקנה כי אתה ממש מבולבל. הצעתי אליך היא לערוך רשימה הכוללת כמה עמודות, הראשונה היא באלו תחומים אני חושב שאני יכול להיות טוב, השנייה איך הייתי רוצה שמקום העבודה שלי יראה והשלישית מהם התחומים הלימודיים בהם אני חזק. אם תוכל להגדיר את עצמך באמצעות שלושת התחומים הללו ולחזור אלינו לפורום, אוכל לתת לך תשובה טובה יותר לגבי מקצועות שיתאימו לך. בנוסף, אשמח לדעת כמה אתה מוכן להשקיע בלימודים, מבחינת ההשקעה בלימודים במהלכם וכן כמה שנים אתה מוכן להיות סטודנט כדי להגיע ליעד שלך.
המשך
תודה על הפנייה העניינית שלך, עשיתי עם עצמי סיעור מוחות כדי לתת לך כמה שיותר מידע רלוונטי, היה לי קשה להגדיר דברים ספציפיים, אך מקווה שתוכלי לזהות ולאבחן ע"פ המידע שכתבתי, וכדבריך הכנתי את הרשימה עם שלושת העמודות:
1.תחומים שאני חושב שאני יכול להיות טוב בהם - אני חושב שאני יכול להיות טוב בעזרה או ייעוץ לאנשים, דברים שיצריכו אותי לבטא כישורי קריאה, כתיבה והתבטאות בעל פה. אני רואה פוטנציאל בתחומים בהם אני יצטרך להפעיל חשיבה לוגית עם חשיבה יצירתית ואמנותית, פרשנות מסוימת או ייעוץ אסטרטגי, ניתוח מצבים וכדומה.
2.איך הייתי רוצה שהמקום עבודה שלי יראה - קודן כל הייתי רוצה ללמוד תחום שאני יוכל גם להתפתח בו בתחום הפרטי, אני רואה בזה יתרון, כמו כן הייתי רוצה להיות יותר עצמאי בעבודתי,למרות שגם עבודת צוות יכולה להילקח בחשבון, אני אדם שאוהב גיוון וקשה לי לתאר בדיוק את סביבת העבודה שלי, הייתי רוצה משרד משלי,שהסביבה תהיה פחות ממוחשבת ויותר תעסוק באנשים ובתוכן, אולי שיהיה צורך לצאת מהמשרד לפגישות וכדומה, אך יחד עם זאת שלא יהיה יום יותר מדי עמוס ולחוץ, נראה שאני רוצה כמה אלמנטים בסביבה אחת ולא אלמנט אחד בסביבה אחת,חשבתי על זה וזה מעניין אולי אני רוצה משהו משרדי (שם יהיה שלב התכנון) ומשהו חיצוני ששם זה יצא לפועל אבל זו רק השערה.
3.תחומים לימודיים בהם אני חזק- תחומים הומניים ולא ראליים או טכניים, בתיכון למשל הייתי חזק בספרות, היסטוריה וניהול משאבי אנוש (מגמה), כיום אני חושב שדברים שאני יכול להיות חזק בהם הם ייצוג,דוברות,יחסי ציבור,ייעוץ כלשהו,מגשר,לא ממש ניסיתי תחומים יצירתיים/אמנותיים כמו כתיבה של משהו מסוים אולי כמו תסריט או עריכת תוכן ..
ט
טל
לגבי הפוסט
תקשיב לא יודע ממתי הפוסט אבל לפי מה שרשמת זה בול אני וגם ההתלבטות שלי בדיוק כזאת שמצד אחד אני רוצה עורך דין ומצד שני לא וגם אומרים לי פסיכולגיה אבל אני לא רוצה ועוד הרבה דברים שרשמת אז אשמח לדעת מה באמת בחרת בסוף וככה תחסוך לי את ההתלבטות כי תאמת אין לי מושג מה אפשר ללמוד עם הדברים שציינת וזה בול אני
ע
ענת מאוניברסיטת ת"א
תגובה מאוניברסיטת תל-אביב
היי אני סבורה שהמידה בה תכני הלימודים מעניינים אותך היא בהחלט שיקול חשוב בבחירת תחום הלימודים. ראשית, קח בחשבון שיהיה עליך להעביר שלוש-ארבע שנים בלימוד התכנים האלה, ואם אתה לא מתחבר אליהם זו בעיה. כמו כן, נכון שפעמים רבות הלימודים כוללים תכנים שלא בהכרח תעסוק בהם בעבודתך לאחר מכן, אבל במיוחד בתחום המשפטים הנושא של חוקים ופסקי דין מהווה את מהות המקצוע גם לאחר הלימודים, אז אם הוא לא מעניין אותך, יכול מאד להיות שזו לא הבחירה המתאימה עבורך.
אני מבינה שאתה מחפש משהו "עם נשמה", שקשור לעזרה ועבודה עם אנשים. לפי מה שאתה מתאר התחום המתאים ביותר הוא באמת פסיכולוגיה, תחום שעוסק בנפש האדם. אבל יש הרבה תחומים נוספים שיכולים לענות על הצורך בעבודה מספקת עם אנשים כגון חינוך לסוגיו, עבודה סוציאלית, ריפוי בעיסוק, תרפיה באמנות, רפואה אלטרנטיבית (שיש בה גם מימד רוחני של גוף ונפש) ועוד. מומלץ לאסוף מידע על תחומים אלה ואולי גם לפנות לייעוץ בבחירת מקצוע כדי לבדוק את הנושא בצורה יותר מעמיקה.
בהצלחה, מיכל בן יוסף המרכז לייעוץ לימודי אוניברסיטת תל אביב