שלום, אני בעלת תואר שני בעבודה סוציאלית, בת 40 נשואה +4.. מאוד מתעניינת בעבודה עם אנשים אך פחות בכיוון הטיפולי, אלא יותר בכיוון הקהילתי, הקמת שירותים, ניהול פרוייקטים וכו'. כמו כן נרגישה צורך להיות מעורבת בתחום החינוך יותר מכיוון הדרכת מורים, בניית תוכניות, קשר בי"ס קהילה הורים, חינוך בלתי פורמלי וכו'. אני מבינה שבשביל להשתלב במשרות במשרד החינוך יש צורך בתעודת הוראה. שאלתי: איך מוגדר התחום אליו אני מכוונת? איך משיגים תעודת הוראה? באלו מוסדות? מה משך הלימודים? עלויות? האם יש מלגות? האם יש אפשרות להשתלב בתחום ללא לימודי תעודה? מודה מראש על העזרה. יום נעים
ה
הדר גולדשמידט
אלטרנטיבה נוספת למשרד החינוך
נעמי שלום, אחלק את תשובתי לשניים: אתחיל דווקא מהסוף, כדי להשתלב בתחום הדרכת מורים, בניית תוכניות לימוד ועבודה דרך משרד החינוך, תצטרכי להתחיל מהתחלה, נראה לי שיש דרכים טובות יותר.
יש דלתות שתוכלי להכנס דרכן ולעשות מהלך דומה רק בכובע אולי שונה:
את יכולה להשתלב בבית ספר בתור יועצת, זו רק הכניסה, ממנה תוכלי לנכס לעצמך פרויקטים בקהילה ולהוביל מהלכים שאליהם את מתחברת. בתי ספר צמאים לעובדים נמרצים שמעוניינים להשקיע מעבר למטלות המחייבות.
את יכולה לעבוד במרכזים רהילתיים ולהשפיע על הנוער בשעות אחה"צ, לא פחות קריטי וחשוב.. אם רצית להיות אמונה על הציר הורים וקהילה, למה לא לעשות זאת מתוך הקהילה?
ולסיכום, עם תואר שני בעבודה סוציאית, את יכולה להציע עצמך להרבה מאוד ארגונים חברתיים, מרכזים קהילתיים, עמותות .. מבלי שתצטרכי להשקיע בהסבה אקדמית.
ניהול פרויקטים, שילוב הורים בקהילה, חינוך.. כל אלה יכולים להכנס תחת קורת גג אחת ולא בית ספרית. נסי לבדוק דרך אתר שתיל, אצרף לך בתחתית תשובתי לינק לאתר, זהו אתר שמקיף את מרבית העמותות והמרכזים החברתיים בארץ. באמצעותו תוכלי ללמוד על העמותות עצמן ומי יכול לעניין אותך, אח"כ תוכלי גם להכנס לאתר הדרושים שלהם ולבחון אם יש משרה שיכולה לעניין אותך.