שלום אני בעל תעודת הנדסאי תעו"נ + תואר ראשון במדעי החברה התמחות בכלכלה וניהול משאבי אנוש, ב8 שנים האחרונות אני עובדד במפעל מזון כמנהל אגף. הרגשתי שהגעתי לימצוי בתחום ואני מעוניין לשנות כיוון בחיים. הבעיה היא שאני לא כ"כ יודע מהם האופציות? והאם זה בכלל יעיל מבחינת מציאת מקום עבודה חדש ללא ניסיון בתחום? אשמח להכוונה
ה
הדר גולדשמידט
הסבה מקצועית
משה שלום, בדרך כלל הסבה מקצועית מושכלת כוללת בצורה כזו או אחרת חלק מהניסיון שיש ברשותך כבר, זה מאפשר לא להתחיל מהתחלה, חוסך זמן, עלויות ואנרגיות אך יותר מכך מביא אותך לידי ביטוי בצורה מלאה וכך על הדרך מונע תחרות לטוב ולרע עם צעירים ממך שבתחילת דרכם.
כך שלגבי שאלת היעילות, אין שאלה :) עובד טוב הוא עובד שנהנה מהעשייה שלו, אדרבה מנהל. תהליך הסבה בהחלט לא פשוט, דורש לעשות מאמץ אישי לא קטן, אך התמורה בהסבה מתאימה עולה על כל המכשולים בדרך ומתוך ניסיון של מי שמלווה מאות עובדים שכאלה בשנה, אני יכולה להעיד שזהו מהלך בהחלט אפשרי ומחייה.
ההשכלה שברשותך מאפשרת תנועה די רחבה בשוק התעסוקה והניסיון שלך כמנהל מאפשר לטפס במרחב הזה.
יש לא מעט דברים שתוכל לעשות, נסה קודם להתחבר למה מעניין אותך. זה המפתח לכל התהליך. מהם החלקים שאתה עדיין נהנה מהם בעשייתך הנוכחית? ממה נהנית טרם נכנסת לנישה שבה אתה עוסק כיום? לאן כיוונת בתקופות הלימוד השונות?
במקביל למענה על שאלות אלה, אני ממליצה לך לגשת לייעוץ תעסוקתי מקצועי, זהו מהלך שדורש משאבים אישיים לא מעטים, השקעה בפגישה מקצועית מכוונת תעשה את כל ההבדל!