שלום רב, שמי סהר אני בן 25 , כרגע אני במצב מבולבל , חוסר ידע ולא החלטי, אשמח אם תעשי לי סדר בראש . אני בן 25 , עם תעודת בגרות מלאה (ממוצע לא משהו) אני כדורגלן במקצועי מחובר לתחום הספורט . אך רוצה וחייב לשלב לימודים מחר אני ניגש למבחן הפסיכומטרי (חשוב לציין שלא הולך לי בכלל, אני יודע שפסיכומטרי לא מתאים לכל אחד אך בכל זאת הלכתי על זה) אשמח אם תתני לי כיוון מה כדאי לעשות מה ללמוד ? האם תואר בחינוך גופני הוא תואר שאמצא בו עבודה? האם ללכת על תואר יותר כללי ?
ש
שני יונגר
איך לבחור מה ללמוד?
שלום סהר,
השאלה הכי חשובה שעליך לשאול את עצמך היא מה המטרה שלך בלימודים. אם אתה רוצה להישאר בתחום הספורט ולשנות כיוון להוראה, אז אין שום מניעה שתלמד חינוך גופני ותעסוק בתחום כמורה בבית הספר במקביל לעיסוק שלך ככדורגלן. יחד עם זאת, בתחום הספורט קיימים גם קורסים רבים לצורך תעודה שאולי יתאימו לך לך כגון: מאמן כושר אישי למשל, תזונה בספורט, טיפול באמצעות ספורט ועוד. אם אתה מאוד מבולבל, להתחיל ללמוד כרגע לתואר ראשון בחינוך גופני ולהשקיע בכך ארבע שנים יכול להיות רעיון ממש לא טוב. אני מציעה שתכתוב לעצמך ממש על דף נייר, איפה אתה רוצה להיות בעוד 10 שנים מהיום. איך תרגיש ואיך יראה מקום העבודה שלך. כלומר, איפה תרגיש טוב ונוח וגם תחוש סיפוק. אחרי כן כתוב לעצמך במה אתה חזק ובמה חלש וכן מהם תחומי העניין שלך בלימודים (אם יש כאלה). חשוב מאוד שבעקבות זאת תאתר כיוון כללי ללימודים, כזה אשר תהיה מוכן להשקיע בו זמן ואנרגיה, אחרת חבל כי פשוט תחוש החמצה או שבסופו של דבר לא תעסוק בתחום הלימוד וזה יהיה חבל.