שלום לכולם! אני בקרוב בחודשים הקרובים ומעוניין ללמוד לתואר ראשון בתיירות ומלונאות באוניברסיטת בן גוריון/האוניברסיטה העברית. רציתי לשאול האם לאחר סיום התואר אני לא אתקשה במציאת עבודה משום שמקצוע התיירות והמלונאות הוא מקצוע עונתי וקשה למצוא בו עבודות ולהחזיק בו מעמד לזמן רב.. לכן חשבתי גם בכיוונים כמו חברות תעופה,נסיעות משלוחים (dhl,fedex וכד') האם אני אוכל בעקבות התואר שאני מסיים לעבוד גם במקומות כמו אל על? פדקס ,סוכנות יהודית וכד' ששם העבודה היא יציבה יותר ולא משופעת מעונת התיירות? האם גולת הכותרת של הלימודים היא תעסוקה נטו בתחום התיירות או שאפשר לעסוק גם במקצועות שקשורים או קרובים לתיירות בסקטור הפרטי והציבורי? בכלל אשמח לקבל סקירה של כל אפשרויות התעסוקה במגזר הציבורי והפרטי? ואם יש מישהו שלמד את זה והחל לעבוד בזה אשמח לדעת עד כמה קשה למצוא עבודה ובמה אפשר לעבוד? תודה מראש ויום טוב.
ה
הדר גולדשמידט
תחום התיירות
nitai שלום, לימודי תיירות יכולים לפתוח בפניך מספר אפשרויות:
תחום התיירות: כסוכן נסיעות, שירות ומכירה טלפוני ופרונטלי לחברות תיירות תעופה ונופש, ארגון ותיאום טיולים בארץ לתיירות חוץ, ארגון ותיאום טיול לקבוצות בחו"ל.
תחום המלונאות: שירות לקוחות על סוגיו השונים במלון, ארגון כנסים ואירועים, תיאום ומכירות.
לוגיסטיקה בחברות עסקיות: אחראי על תחום הנסיעות- כולל תיאום מלונות, הזמנת טיסות וכו.., תיאום ואיש קשר אורחים מחו"ל, כולל ארגון הלנה, הסעות, תיירות פנים.
תחום היבוא/ יצוא לנישה זו סביר להניח שתצטרך לקבל הכשרה נוספת מחברת השילוח, אך תוכל להשתלב בלוגיסטיקה זו בקלות.
כמו כל תואר, גם תואר זה יכול לשמש אותך לתחומים רבים נוספים, עליך לבחור את הנישה והתואר יסייע לך להתקדם בתוכה.