לאחר הטיול הגדול אחרי הצבא החלטתי לעבוד ולאסוף קצת כסף ללימודים. אני כבר בן 23 ומתגורר בצפון. אני רוצה ללמוד הנדסת תוכנה או לחילופין מדעי המחשב. הבנתי שבפועל אין הרבה שוני בין המסלולים. תמיד חלמתי ללמוד בטכניון (גם קרוב אלי) או באונ' ת"א, אלא שהנתונים שלי לא טובים מספיק. אני יכול להתקבל למדעי המחשב באונ' חיפה וגם להנדסת תוכנה בבראודה. כמו כן אני יכול להתקבל לבן גוריון לשני המסלולים. בן גוריון רחוק לי ממש ( אני צפוני) אולם שמעתי שמדובר במוסד ראוי יותר ואף שוקל לטכניון ולת"א, ובטח שעדיף על פני אונ' חיפה או בראודה. דיברתי עם מכרים שיספרו לי שאם לא אלמד באחד המוסדות הראויים הדבר יהיה שקול לקריירה שלי, לשכר וכן להתקדמות בתפקיד. אני אובד עצות. לירון
ה
הדר גולדשמידט
מתכנת מתחיל..
לירון שלום, לצערי לא אוכל לעזור לך בבחירת המוסד. כן אומר שיש השפעה של המוסד לימוד בעיקר בשנים הראשונות בקבלה למקומות עבודה יוקרתיים. תוכל להקל על עצמך וללכת למוסד שדורש פחות אם תגבה עצמך בעשייה. אני ממליצה לך להתחיל כבר היום ללמוד ולתרגל בכל דרך שאתה מוצא כתיבת קוד (יש לא מעט דרכים יצירתיות ותכנים "חינמיים ברשת") ובמקביל ללימודים, עד כמה שניתן, כיוון שאלה לימודים בהחלט לא קלים, לעבוד אפילו בהתנדבות או במינון נמוך מאוד וכך להגדיל סיכוייך במציאת עבודה בתום הלימודים.