אני בת 38 , נשואה +2 , גרה באשדוד (עליתי ארצה ב-1990). יש לי בגרות מחו"ל + תיכוני 3 שנים (המכללה לטכנולוגיה וכלכלה), אך אין לזה משמעות כ"כ , כי לא עבדתי בתחום ,אפילו יום אחד. מאז אני בארץ , אני עובדת בסוכנות לביטוח בענף אלמנטרי ולאחרונה עוסקת בתביעות ומנהלת משרד (מעל 15 שנה ). מזה כ- 3 שנים אני חולמת על לימודים (תואר ראשון ), אך יש מספר בעיות : אני מוגבלת בזמן (עובדת עד 16:00 כל יום , ילדים וכו') , מכללה פרטים עולה יותר מ-20000 ש"ח לחודש (יקר מאוד) , לא סגורה מה ללמוד. אין לי כ"כ זמן להתחיל לללמוד מה שהוא שזה לא זה ואז לעשות הסבה . הייתי רוצה משהו פרקטי וגם מעניין . חשבתי על מנהל עסקים או הנדסת תעשיה וניהול , אך שכחתי מלא דברים , הרי למדתי לפני יותר מ-21 שנים (אני גם אוהבת כל מה שקשור לעיצוב ודברים יפים , אבל אני לא בטוחה שהלימודים יהיו מוצדקים ואוכל להתחיל קריירה בגיל ...), גם אין לי בעיה לעבוד בפינה שקטה ורגוע, בכיף . בקיצור , אני מתה ללמוד , אבל איך , איפה(הרי חשוב לי להיות קרובה לבית ), מה... תודה ז'אני
ה
הדר גולדשמידט
הסבה מקצועית
ז'אני שלום, את מתארת פה מהלך של הסבה מלאה. ברשותך בשלב זה לא אתחשב בעלויות האקדמיה, אנסה קודם לעזור לך להבין לאן את מכוונת ורק אחרי תוכלי להחליט איפה ואיך את עושה את המהלך.
מנהל עסקים הינו תואר המאפשר להתקדם בעולם העסקי, בתחום הניהול בעיקר, שיווק וכספים. באשר להתפתחות שלך, התואר יעזור לך להתקדם לתפקידי ניהול אם זה בחברה בה את עובדת היום או בסוכנות ביטוח אחרת.
הנדסה תעשייה וניהול הינו תואר מעט יותר "פקרטי" כפי שציינת, אך גם דורש לא מעט השקעה, זהו תואר של מהנדס. התואר נוגע במספר תחומים ותוכלי להשתלב באחד מהם: לוגיסטיקה ושרשרת אספקה, שיווק, כספים, קישור בין מחלקות ביצוע/ ייצור למחלקות תכנון / שירות לקוח.
לימודים במכללה פרטית אכן יקרים משמעותית יותר ממכללה אזורית ועלותם בסביבות 25,000 לשנת לימודים לא לחודש. (לעומת כ- 12,000 לשנת לימודים באוניברסיטאות ובמכללות אזוריות)
אני ממליצה לך כשם שאני ממליצה לכל מי שמעוניין לעשות הסבה, להתייעץ עם איש מקצוע באופן פרטי. עלות תואר והשקעת הזמן והאנרגיה בהסבה זו כרוכים במשאבים רבים, שווה להשקיע בייעוץ אישי ולעשות את ההתאמה לא רק על פי פרמטרים מצומצמים כי אם בהתחשב בכל היכולות, התכנים והמגבלות של חייך .
את מוזמנת להיעזר בי במידה ותרצי, בהצלחה ושבת שלום.