אני בוגרת תואר ראשון בפסיכולגיה (סיימתי ללמוד לפני שנתיים) ואני ממש לא עובדת בתחום. אני שוקלת את האפשרות לעשות הסבה לכיוון של תרפיה באמנות. אני רוצה לעסוק במקצוע שהוא לא פקידותי של הרגשה של בורג במכונה, לא להתעסק כל היום עם ניירת או מחשב. אני מחפשת מקצוע שיתן לי תחושת סיפוק ,עניין ואתגר שארגיש שאני עוזרת לחברה , נפשית מקצועית וכו...מקצוע שיעשה לי טוב בנשמה לא משהו מנוכר. אשמח לדעת על אופציות שיש לי וגם להבין מה זה לימודים בתחום של תרפיה באמנות מצריכים ממני והיכן ניתן לעבוד אח"כ.
תודה מראש. גלי לב
ה
הדר גולדשמידט
תואר בפסיכולוגיה עם עשייה תורמת
גלי שלום, תרפיה באומנות הוא שם כולל לתרפיה בתחום האומנות, כגון: תרפיה בציור, בפיסול , בעבודות עץ וכו.. תחום התרפיה די פרוץ כיום וכל מטפל נוהג אחרת.
מתקיימים לימודי תעודה במספר רחב של מוסדות בתחום זה ובתחומים מקבילים נוספים כדוגמת: תרפיה בתנועה, בבליותרפיה - בכתיבה, הידרו תרפיה - טיפול במים, תרפיה בצילום, תרפיה עם בעלי חיים ועוד. ניתן ללמוד על התכנים הרבים בכל אחד מהמוסדות ומתוכם ללמוד על הדרישות והביצועים שתדרשי לבצע במהלכם, לגבי דרישות מקדימות, נראה לי שהתואר שיש לך בהחלט יספק.
עבודה בתחום זה ללא ניסיון תעסוקתי שהוביל אותך אליו לא פשוטה. על פי רוב עובדים בה בגנים, בשיתופי פעולה עם מרכזים קהילתיים, בתי אבות ומוסדות סיעודיים ובתור מטפלים פרטיים.
אני ממליצה לך לבחון אלטרנטיבה מעט מדורגת יותר ולהכנס לאתר שתיל, ראי לינק מצורף בתחתית התשובה. זהו אתר המכיל הצעות עבודה עם הנשמה, בעמותות ומרכזים חברתיים שונים. יתכן שתמצאי שם עשייה שתענה לחיפושך. וכך עם הזמן תוכלי לשלב הסבה שמתחברת לתכנים או אוכלוסיה שאיתה תעבדי.