ישנם מספר נושאים שמבלבלים אותי וקשה לי להחליט לגביהם כנראה מחוסר מידע. אני יודעת שאני מעוניינת בתואר ראשון בפסיכולוגיה ולהמשיכו לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית (ממה שהבנתי ניתן לשלב בו איבחון דידקטי שאני מאוד רוצה ללמוד-לא דרך חינוך מיוחד). *אני לא יודעת אילו מוסדות לימודים נחשבים ללימודי הפסיכולוגיה. *אם כדאי לי להתחיל במכללה (תנאי קבלה נוחים יותר, למידה יותר אינטימית בקצב שונה מאוניברסיטה-יותר מתאים לי כאדם ,פחות לחץ)ולהמשיך לתואר שני באוניברסיטה או לנסות להתקבל ישר לאוניברסיטה כי זה יותר נחשב. אני עדיין לא עשיתי פסיכומטרי אבל אני צריכה לשאוף לציון כלשהו (כזו אני כשאני יודעת שיש לי מטרה אני עושה הכל על מנת להשיגה). *אם בסופו של דבר אני אחליט ללמוד במכללה מאילו מכללות אני אוכל להמשיך ללימודי תואר שני באוניברסיטה בפסיכולוגיה חינוכית ? אילו מכללות נחשבות התחום ?
ה
הדר גולדשמידט
פסיכולוגיה באוניברסיטה
ליאור שלום, מבחינת המשך לימודים לתואר שני אני ממליצה לך ללמוד באוניברסיטה. תנאי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה מקשים מאוד, יהיה לך קל יותר להמשיך באותו מוסד לימודים.
בהנחה שתעמדי במתאם בציון גבוה, סה"כ ציוני תואר ראשון ברמה מצטיינת, מצוידת בהמלצה וראיון מוצלח, תינתן לך עדיפות על פני בוגר מכללה עם אותם ההישגים..
באשר להעדפת מוסד, בזה לא אוכל לעזור, אנחנו עובדים כאן עם כולם. הייתי ממליצה לך להתחיל מהסוף, לבדוק באיזו אוניברסיטה מתקיימים לימודי תואר שני שאליו את חותרת, להוסיף על זה דרישות סף, מיקום גאוגרפי ומה שהוא דורש ממך ולפי זה תבחרי.