היי, אני מתלבט בין כמה דברים. ראשית, נתונים - יש ברשותי תעודת בגרות מלאה בממוצע 85 וציון פסיכומטרי עגום של 470.... עכשיו, אני מתלבט קודם כל האם לשפר את הפסיכומטרי שלי ולתת לזה עוד צ'אנס ואז להירשם לאוניברסיטה, או שמא להירשם כבר עם הנתונים הללו למכללה? ופה גם נוצרת מבחינתי בעיה.. הלימודים שאני חושק בהם הם לימודי מדע המדינה בשילוב תקשורת או רק מדע המדינה (יחסים בינלאומיים, דיפלומטיה וממשל). את התואר הזה יש רק באוניברסיטאות ובמכללת ר"ג, שהיא מכללה די קרובה אליי (ראשל"צי). אז השאלה פה - האם מכללת ר"ג היא מכללה טובה ונחשבת או שמא עם הנתונים שלי כבר עדיף לחפש תואר אחר (מינהל עסקים.), למשל במכללה למנהל - אם כבר נרשמים למכללה..?
ה
הדר גולדשמידט
מדעי המדינה ותקשורת
עומר שלום, אני מנועה מלהמליץ על מוסד לימודים, אבל כן יכולה להגיב על דבריך.
מכללת ר"ג היא למעשה השלוחה הראשית של האוניברסיטה הפתוחה, התעודה של האוניברסיטה הפתוחה מקבילה לכל האוניברסיטאות ואין צורך לתת להם המלצות!
אך יש פה "עוקץ" הלימודים בה דורשים הרבה עבודת בית ומשמעת עצמית, כיוון שאתה הוא שמכתיב את הקצב, הן בקורסים והן בזמנים. אני מכירה באופן אישי אנשים שסיימו את התואר שלהם ב-3 שנים, בדיוק כמו באוניברסיטה רגילה ועשו זאת בלי לשפר בגרויות ופסיכומטרי במקביל לעבודה, בשעות שנח להם, יחד אתם אני מכירה יותר אנשים, שמשך התואר שלהם לקח 5 שנים ומעלה.. כיוון שתשומת הלב שלהם הייתה מופנית לעוד עניינים או סתם כי יכלו לקחת את הזמן..
לגבי המכללה למנהל, היא ללא ספק בשנים האחרונות מיצבה את עצמה לאחת המובילות והמקצועיות במכללות, וגם מהיקרות!
כיוון שלא שאלת אוסיף רק בנגיעה את נושא הקריירה.. אני ממליצה לשלב את התארים שציינת כדי שבתום הלימודים תוכל לבחור עשייה מתוך היצע של תחומים. (תחום הדיפלומטיה ומדעי המדינה בלבד לא מספקים כ"כ הרבה עבודה בשוק היום)