שלום!! אני סטודנטית שנה א' במדעי המחשב ראשי וכימיה משני. כבר מרגע ההחלטה לא היתי שלמה עם עצמי. בכללי קשה לי מאוד לקבל החלטות וגם אחרי שאני מקבלת, לפעמים אני לא שלמה איתם. עשיתי ייעוץ מקצועי מעמיק אך לא יצאתי עם מסקנות מזהירות מהתהליך. יותר אמרו לי למה לא ללכת מאשר למה כן ללכת....
הלימודים עמוסים מאוד מאוד ואין זמן לנשום. כל היום אני בריצות ובהשתדלות לנצל כל שניה. אין לי הרבה כיף בלימודים, חוץ מהאנשים שאיתי.
הציונים שלי בסמסטר א' היו בסדר גמור אבל עדיין זה לא הכי מדרבן אותי. חשוב לציין שלכולם קשה ועמוס ולכן אני לא היחידה, אך אני מרגישה המון פעמים שאני פשוט סובלת.
הרבה אמרו לי שהלימודים במדעי המחשב מאוד דורשים אבל בעבודה עצמה זה כבר לא יהיה ככה. אז אולי אני כן צריכה להשאר??
קשה לי להבדיל האם אני רוצה לעזוב כי קשה או האם אני רוצה לעזוב כי לא מעניין.
אין ספק שבמהלך הרבה שיעורים אני מחכה כבר לסוף היום ללכת הביתה. עם זאת בתקופת המבחנים האחרונה שלא היה עומס כמו במהלך הסמסטר עצמו חשבתי לעצמי שאולי בעצם זה כן מעניין אותי....
ממש מבולבלת ולא רוצה שפתאום באמצע שנה ב' אבין שזה ממש לא בשבילי ולא מקומי.
חייבת ייעוץ... תודה מראש!!!!
R
Roti
לרננה- המשך לימודים
היי רננה, כל לימודים הם קשים. אני מסיימת עכשיו תואר שבעצם לא נתן לי הרבה. הוא לא מקצוע כמו התואר שממנו את תצאי. לאור נסיוני אני חושבת שאת צריכה לנסות ולהבין האם יעניין אותך לעסוק במדעי המחשב? לעבוד חברת הייטק, לתכנת? או אולי תרצי ללכת למעבדה ולהיות כימאית. תנסי לדבר עם אנשים שעובדים במקצועות הללו ולראות אם את היית רוצה לקום בבוקר ולעשות את זה- במידה וכן תשארי בתואר, לא משנה לאן תעברי זה יהיה קשה. ואל תדאגי זה עובר מהר מאוד!!
ה
הדר גולדשמידט
איך יודעים אם מדעי המחשב זה התחום
רננה שלום, אכן לימודי מדעי המחשב הם לימודים דורשים ולא קלים. עזבי רגע את הלימודים, תיכף אתייחס אליהם. בואי רגע נבדוק אם את מכוונת לתחום שיעניין אותך לעסוק בו, ולא רק ללמוד אותו, אנסה להקל על הצומת במספר שאלות: האם את נהנית מהעשייה? מהתרגילים והתוצאה שניתנים במהלך הלימודים? האם את אוהבת לכתוב קוד? האם את אוהבת את השפות השונות? האם יש לך הסבלנות לשבת שעות מול המחשב? האם את מתחברת למחשב וליצירת הטכנולוגיה/ האפליקציות/ משחקים או סתם דפים אינטרנטיים?
לימודים הם כמו מפתח, הלימודים שבחרת פותחים לך פתח לנישה יוקרתית וצרה שתוכלי לקחת אותה למספר כיוונים. אפשר להתרכז יותר בתחום האפיונים, פרויקטים מערכות מידע, בדיקות QA.
במידה ואת מוצאת שהתשובות לשאלות שהעליתי מובילות אותך החוצה, אני ממליצה לך לעשות את המהלך בצורה שקולה, יתכן והשינוי לא יהיה כ"כ קיצוני, תוכלי לנוע באותו החוג ורק להחליף מחלקה וכך תשמרי על הנקודות שצברת ויותר חשוב על הידע שישרת אותך לנישה מקבילה.
אני לא יכולה לבטל את החוויה השלילית מהייעוץ שעשית בעברך, אך במידה והנקודות שהעליתי לא מסייעות לך להגיע לפתרון עצמאי, אני מזמינה אותך לחוויה מתקנת :) שבה נתעסק בעיקר במה כן, פחות במה לא..