ציוני הבגרות שלי גבוהים - לעשות פסיכומטרי או ללמוד בחו"ל?
ציוני הבגרות שלי גבוהים - לעשות פסיכומטרי או ללמוד בחו"ל?
אורגואן
2 תגובות
שלום, אני אורגואן, אני מסיימת כיתה יב' בעוד חודשיים, אין לי ציון פסיכומטרי, אבל ישנם הרבה נושאים ללמוד ללא פסיכומטרי. ציוני הבגרות שלי גבוהים, אבל אינני מוצאת כיוון לאיזה תחום לימוד ללכת. אני מתכננת לשבת שנה, ובה אתקדם לבחינת הפסיכומטרי ואעבוד תוך כדי, ויש אופציה אחרת, והיא ללמוד בחו״ל ישירות. מה דעתך על זה? אני מתלבטת, ורוצה עזרה. תודה מראש.
ש
שני יונגר
קודם כל צריך להתמקד במספר מצומצם של נושאים
שלום אורגואן,
אני חושבת שעד שלא מחליטים מה רוצים ללמוד אין טעם בלימודי פסיכומטרי שאולי בסופו של דבר לא ידרשו ממך למסלול שתבחרי ללמוד. כדאי מאוד שתתחילי לקרוא על מסלולי לימוד אפשריים ותקראי במיוחד את החלק של מה עושים עם התואר הזה בעבודה. כי בסופו של דבר החלק הזה הוא החלק העיקרי והחשוב ושם כדאי שתלי עניין. לעיתים הלימודים מאוד משעממים, אבל העבודה מאוד מעניינת ולהפך. את יכולה לעבור כאן באתר על כל רשימת סוגי הלימודים האפשריים בישראל וליצור לעצמך רשימה מצומצמת של מקצועות שאולי תרצי לעסוק בהם. לאחר מכן את מוזמנת לחזור אלינו ולשאול שאלות ספציפיות לגבי התחומים הללו כדי לראות אם זה יכול באמת להתאים לך.
עזרה בהיחשפות לנושאים בתחום מסוים
שלום רב , תודה על השבך ואת צודקת לגמרי! ולשם כך ניסיתי לאתר את הנושאים המושכים אותי והמעניינים אותי ....ומצאתי שכל הנוגע לבריאות וביולוגיה ואופן התנהגות גוף האדם מסקרן אותי ...ואני מוכנה לקרוא הרבה מאמרים על הנושא המושך אותי ....ובשבילי המחלות שלא הוסברו עד כה ולא נמצאו להם תרופות מאתגרות אותי הרבה ....ולפעמים חושבת אולי אני מי שאמצא תרופה זו ....חחחח מדמיינת ! והכי קרוב ללבי הוא רפואת צמחים ...ורוצה לשאול האם יש משהו כזה?? אם יש רוצה לדעת הכל על הנושא...רפואת עור גם כן מעניינת אותי הרבה ....לפי מה אמרתי לך מהן האופציות העומדות בפני לגבי מה ללמוד??תודה מראש