שלום אני הולכת בעז"ה ללמוד בלשנות באוניברסיטת תל אביב. יש לי שאלה- מי שלומדת בלשנות יכולה לעבוד עם קלינאית תקשורת בעתיד או שצריך עוד איזה תואר בשביל לעבוד איתה? ועוד שאלה- עריכה לשונית, האם מי שלמדה בלשנות (וכנראה אני אלמד גם ספרות) יכולה לעבוד בעריכה לשונית ללא עוד קורסים/ תואר/ תעודה? תודה רבה
ה
הדר גולדשמידט
עריכה לשונית וקלינאית תקשורת?
ענבל שלום, אתחיל מהשאלה שברורה לי יותר, עריכה לשונית: התואר הזה בהחלט יספיק לך להכנס לנישה, אני מאמינה שכדי להתמחות ולהתרחב בתחום תזדקקי להתמקצעות תעסוקתית ואולי אף לקורס כגון שיווק, אם תרצי לקחת את זה גם לכתיבה שיווקית, או חינוך אם תרצי לעבוד יותר בנישה חינוכית, אבל בשלב ראשון התואר הזה בהחלט יספק.
לגבי עבודה עם קלינאית תקשורת, לא כ"כ הבנתי. לעבוד עם קלינאית בתור מה? לאן את מכוונת בתחום הטיפולי?
ביחד עם קלינאית תקשורת
שמעתי שנכון יש את הקילנאית תקשורת שהיא עובדת עם אנשים, ויש את זאת שיושבת ומאחורה והיא מאבחנת ומפענחת את הכתב ואת קשיי הדיבור מה זה אומר. האם אני טועה? ואם אני לא טועה- האם בעזרת בלשנות לתואר ראשון זה מספיק?
ה
הדר גולדשמידט
לענבל
ענבל שלום, אני לא מכירה את הנוהל שציינת פה, יכול להיות שהעלית מקרה מיוחד או נישה מאוד צרה. על פי רוב, העבודה עם קלינאית תקשורת מתבצעת בעבודה של אחד על אחד ועיקר תשומת הלב מופנית לתקשורת שבעל פה ופחות בתקשורת הכתובה, בבליותרפיסטים עוסקים בנישה הזו יותר, וגם הם אינם נעזרים בבלשנים עד כמה שאני יודעת. אם את רוצה להתפתח לתחום הטיפולי, התואר בבלשנות ותוספת קורס/ הכשרה מקצועית בהתאם לאוכלוסיה אליה את מכוונת יספקו בהחלט. בהצלחה,