היי, כל חיי הם סביב מקצועות המחשב וטעמתי מכל נושא אפשרי שמציא התחום אין מבחינה חומרה ותוכנה. אין ספק שזה התחום שאני נשמך אליו יותר מכל אך ישנו מאין הרגשת מיצוי מבחינת כתיבת קוד- תוכנה מבחנתי. במוסד האקדמי שבחנתי את רצוני ללמוד בו בתחום המחשבים הוצע הנדסת תוכנה. לצד קורסי תכנות משולבים קורסים נלווים אשר מושכים אותי יותר כמו תקשורת ואבטחת מידע. האם זה התואר שאליו אני צריך ללכות או שישנו קורס אחר שתוכלי לי לייעץ אליו בתחום המחשוב לגשת אליו אשר מכיל פחות התמקדות על התכנות או לחילופין משלב תוכנה עם חומרה?
ה
הדר גולדשמידט
מכללות טכנולוגיות
משה שלום, לימודי הנדסת תוכנה מכוונים בעיקר לכתיבת קוד - תכנות. אני לא מכירה מסלול שמשלב חומרה ותוכנה, כיוון שאלה תכנים שונים לגמרי. בלימודי תכנות לומדים, מתמטיקה, מדעי המחשב, שפות קוד ועוד.. בלימודי תקשורת מחשבים לומדים על המחשב כחומרה, על בסיסי תקשורת, אבטחת מידע ועוד.. אני מסופקת אם תמצא שילוב של השניים, אשמח אם תעשיר אותנו פה, באם תמצא מסלול שכזה.
אני ממליצה לך לבדוק מכללות טכנולוגיות, תקרא על מסלולים כגון ניהול טכנולוגי, זהו תואר הנדסה עם התמחות בתקשורת מחשבים, תראה אם הוא או אחרים שמוצעים יכולים לענות לדרישותיך.
בהצלחה וחג שמח, הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוונה מקצועית 052-6969745