אני בן 27 ומתלבט אם אני מתאים לגבי לימודי הנדסה בכלל ומתלבט בעיקר לגבי שניים: הנדסת מכונות והנדסת תעשייה וניהול. אני חייב יצירתיות, אני טיפוס 'ממציא' ונראה לי שמעניין אותי הצד ההמצאתי לפחות כמו הצד הביצועי. אני אוהב לעבוד עם חומר אבל גם מאוד עם אנשים.בתחום המכני נראה לי שיענייין אותי למשל פיתוח מערכות קטנות/מוצרים שקשורים לאיכות חיים ואיכות סביבה,בתחום האנוש מעניין אותי להבין מערכות ולתת עצות התייעלות/פתרונות יצירתיים . אני לא פוחד מעבודה קשה אבל לא מעניין אותי לעשות עבודה שיש בה דגש על ייצור(ע"ח יצירתיות),או על שבלוניות.אין לי בעיה לעבודה גם עם מחשב, אבל אני לא רוצה לעבוד בעיקר עם מחשב אני רוצה אינטראקציה עם חומר, סביבה- טבע ואנשים. האם כישורי יכולים לבוא לידי ביטוי בלימודי הנדסה?
אודה לתשובתך
ה
הדר גולדשמידט
אפשרויות נוספות למחשבה
רן שלום, ממש תענוג לקרוא את השאלה, אתה ממוקד ויודע לאן אתה מכוון, מה שאומר שלאן שלא תפנה תגשים את עצמך!
אני מאמינה שמבין השניים שציינת, הנדסה תעשייה וניהול תפתח לך יותר אפשרויות. האם שקלת לימודי עיצוב תעשייתי? ביוטכנולוגיה? (יותר לכיוון הטכניון אבל תציץ גם על הפקולטה לחקלאות) הנדסת חומרים? (מעט סוגר יותר אבל מתחום ההנדסה..) גם הם יכולים לענות לך על כל מה שציינת ואף יותר..
מה הביא אותך לחשוב מכיוון ההנדסה? אולי כשאדע מאיפה יצאת אבין טוב יותר לאן אתה מכוון עם המעוף שקיים בך.
חג שמח, הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוונה מקצועית 052-6969745
ר
רן
תודה על המחמאה!
סיימתי לימודי משחק לפני שנתיים ובסוף הלימודים הבנתי שכנראה לא אעסוק בזה(אאוץ') בתיכון למדתי גם מתמטיקה ופיזיקה ואני מגיע מבית שהוא מוזיקלי מצד אחד וריאלי מצד שני ואני חושב שגם בי יש את העירבוב הזה.התנסיתי בתחומים רבים בחיי אבל לא הצלחתי עד כה להתמיד ולהעמיק בתחום ספציפי ולהמשיך להתפתח איתו. יש בי צד יצירתי כמו שציינתי וצד חקרני וזה מה שהוביל אותי לחשוב על הנדסה כאופציה שאולי משלבת בינהם.ההתלבטות היא שאני מייחל לסביבת עבודה דינמית ומלאה בשינויים שמערבת יצורים חיים על גווניהם השונים.המקצעות הריאליים לבד לא מספיק מעניינים אותי, מקצועות טיפוליים או חינוכיים-זה מעניין אבל לא מספיק אני.
ה
הדר גולדשמידט
ראש יצירתי רגליים על הקרקע
רן שוב שלום, תעשה את שיעורי הבית שנתתי לך :) מצליחים להתמיד כשעושים מה שאוהבים, זה הסוד, אתה בדרך.. כנס וחקור את התחומים שהוספתי, סמוך על האינטואיציה שלך, הסילבוס יעזור לך לקבל החלטות שקולות יותר. אדרבה אם כבר עשית בחירה שאתה לא הולך איתה הלאה. עבודה יצירתית עם הרגליים על הקרקע יכולה לבוא לידי ביטוי בהרבה מאוד תחומים לא רק הנדסה, אבל אני מבינה למה אתה מתכוון. במידה ולא תצליח לגבש בחירה בעקבות התשובות שלי והבדיקה שתעשה, אתה מוזמן לפנות אלי לייעוץ אישי.