שלום, אני אחרי צבא וכמעט שנתיים של עבודה בקרוב אני יהיה 23. עדיין לא יצאתי לחו"ל ולא התחלתי ללמוד כלום. אני רוצה להתחיל ללמוד את התואר מזרח אסיה כי אני מאוד מתחברת לנושא ולתרבויות אבל כשהתייעצתי עם חברים ובני משפחה הם לא לקחו את הנושא ברצינות כי הם לא חושבים שהתואר יוביל אותי ויפרנס אותי בעתיד. למרות שהתאכזבתי מהתגובות אני עדיין חושבת על התואר הזה. אני לא יודעת אם זה בא מהרצון ללמוד נושא שאוהבים או שאני סתם מתעקשת על התואר הזה כי כולם פוסלים אותו בזלזול. מה שבטוח אני ממש לא רוצה להיתקע בעבודה שאני לא אוהבת. ועוד בעיה שלי היא שאני חוששת שאני לא יצליח בלימודים לתואר (זה או אחר) עקב בעיות לימודיות ובעיות קשב וריכוז. לפעמים אני שואלת את עצמי אם כדי לי בכלל להיכנס לעולם הלימודים. כל הנושא הזה יושב לי על הלב ואני לא יודעת מה לחליט... אני מרגישה שהזמן בורח לי ואני ישאר בסוף בלי תואר בכלל. אשמח שתיעצי לי מה לעשות. סיון.
ה
הדר גולדשמידט
שאלות מפתח +++ :)
סיוון שלום, אני אשמח להביע דעתי ולכוון אותך בעניין הבחירה שהעלית בהתאם למקום אליו את מכוונת.
מה היית רוצה לעשות עם התואר? אל תהיי לרגע רציונלית, אם הייתי אומרת לך שיש לך כבר עכשיו את התואר, מה היית רוצה לעשות? במה את עוסקת היום? מה מושך אותך בתחום של לימודי אסיה? מדוע דווקא לימודי אסיה ולא לימודי אנתרופולוגיה למשל?
לגבי בעיות קשב וריכוז, יש כמעט בכל מוסד אקדמי רציני מיני מחלקה שנותנת מענה לבעיות קשב וריכוז מוכרות, האם נבדקת?
לימודים באקדמיה קלים משמעותית יותר מלימודים בבית ספר, בעיקר כי בוחרים, ולא סתם בוחרים, לומדים תחום שקרוב לליבך. כך שבסבירות גבוהה הפחד שלך מהמשימה גדול מהמשימה עצמה..
אסיים בעניין הזמן, גיל 23 הוא גיל צעיר! אני התחלתי ללמוד בגיל 24 ולא פספסתי שום רכבת, היא חיכתה לי :) ככה זה כשמכוונים, ההגשמה לא הולכת לשום מקום.
אם השאלות אישיות מידי או שאת רוצה לבחון את נושא רמת הקשב והריכוז שלך יחד עם הכוונה אישית, את מוזמנת לפנות אלי לתאם פגישה של אחד על אחד.
חג שמח, הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוונה מקצועית 052-6969745