היי ! שנה הבאה בע"ה אני מסיימת אני מסיימת את השירות לאומי שלי . ואני רוצה מיד להתחיל ללמוד. השאלה לעשות פסיכומטרי ? ואם לא אז מה עדיף להתחיל ללמוד מדעי המדינה ומשאבי אנוש זה תואר משולב של מכללת אשקלון או משאבי אנוש ותקשורת שזה לא תואר של אונבירסיטה? אני ממש צריכה לדעת איזה תואר הולך יותר בשוק ? תודה מראש
ה
הדר גולדשמידט
הכוונה - מה באמת השוק דורש
אורפז שלום, אני אשמח לנסות לעזור לך אבל כדי שאוכל לכוון אותך אני צריכה להבין מאיפה את מגיעה, ולא פיזית. במה את טובה? מה היית רוצה לעשות אם לא היו מגבלות של לימודים ודרישות שוק? ציינת פה את משאבי אנוש כמשותף לשני התארים, מה מביא ואתך לתחום הזה? במה עסקת בשירות הלאומי?
על פניו יש עדיפות משמעותית לתואר אוניברסיטאי, אבל אם התואר לא מאגד את התכנים שמדברים אליך לא שווה ללמוד אותו.
לגבי דרישות השוק, השוק מחפש עובדים טובים, שאוהבים את מה שהם עושים וכאלה עובדים מוצאים עצמם בקלות יחסית מתקדמים וצומחים בשוק התעסוקה. מי שמנסה לעשות פעולה הפוכה, להתאים את הרצונות שלו לשוק ולא מתחבר מהמקום שלו לעשייה, עשוי למצוא את עצמו אחרי שנים בנישה לא מתאימה לו.
אני פוגשת על בסיס יומי אנשים משכילים ומוכשרים שהגיעו לאמצע החיים והבינו שמותר לבחור ונמצאים בשלבי הסבה. רק שהתהליך הזה לא פשוט, וככל שמקדימים לבחור כך קל יותר!
אז במה היית בוחרת אם הכל היה פתוח בפנייך, ללא שום מגבלות?