אני בעלת תואר ראשון דו חוגי בפסיכולגיה וניהול , כיום אני עובדת בתחום הלוגיסטיקה ואני מעוניינת לעשות הסבה מקצועית השאלה היא במה ??? האם להמשיך לתואר שני או לעשות הסבה לגננת הייתי רוצה לעבוד עם ילדים אני מחפשת מקצוע שיתן לי סיפוק מיקצוע עם נשמה שאני אדע שעזרתי וייעצתי ולא סתם התעסקתי עם ניירת ומול מחשב אשמח אם תוכלי לכוון אותי לגבי האופציות שיש לי בהיותי עם תואר ראשון .
ה
הדר גולדשמידט
הסבה לעבודה מספקת עם ילדים
ענת שלום, יש לך לא מעט אפשרויות, התואר הראשון שעשית יכול להיפתח לכמה תחומים.
עבודת גננות היא עבודה קשה, מעניקה ומתגמלת ברמה הרגשית מאוד, אבל חשוב לדעת במה היא כרוכה, לפני שעושים מהלך הסבה לגננות.
האם עבדת בגן או עם ילדים? אם כן באיזו מסגרת?
יש הבדל משמעותי בין לייעץ ולחנך, הם אפילו קצת מתנגשים אחד בשני, ציינת את שניהם, לאן היית מעדיפה לכוון?
אם הנטייה לייעוץ, אני ממליצה לך לבחון ליווי התפתחות הילד, הדרכה ו/או תרפיה על סוגיה השונים, ליצנות רפואית, את יכולה גם לשלב את כישורי האדמיניסטרציה שלך עם הלב בעבודת ריכוז עם ילדים, במקרה כזה תצטרכי הסבה לא בהכרח של תואר מלא, יתכן ויספיק רק קורס הכשרה בחינוך לגיל הרך.
במידה ואת מעוניינת לעסוק יותר בצד החינוכי, אז הסבה לגן, הוראה, יעוץ חינוכי, הם בהחלט כיוונים טובים.
עזרה בהכוונה מקצועית
הדס שלום קודם כל תודה על התייחסותך שנית רציתי בבקשה אם תוכלי להרחיב לי למה התכוונת שאני יכולה לעשות הסבה לקורס הכשרה לגיל הרך , מה בעצם זה אומר ? במה אני אוכל לעסוק ?. ובנוסף רציתי שתמליצי לי אפשריות למידה בתחום הלווי התפתחותי , כי לאחר מחשבה הכיוון שלי הוא יותר בלייעץ.