היי, כבר זמן מה שאני מתלבטת לקראת בחירה למקצוע לתאור ראשון. המקצוע שאליו תמיד התחברתי הוא כיוון המשפטים מאז ומתמיד ידעתי שזהו הכיוון שלי והתחום בו אני רוצה לעסוק. מאידך , הבנתי שכרגע הוסיפו שנה להתמחות ,דבר שמאריך את סיום התואר (כמעט כמו רפואה 6 שנים!!)
השאלה שלי , מהי המלצתך? האם כדאי בכל זאת ללכת לכיוון המשפטים על אף הוספה שנה בהתמחות והעומס של עורכי דין בשוק?
כמו כן, יש לי התלבטות נוספת בנוגע למוסד שאליו כדאי לי להרשם. ציון הפסיכומטרי שלי לא מאפשר לי להתקבל לאונ' תל אביב\ירושלים ולכן האופציה שעומדת על הפרק -הבין תחומי בהרצליה. הייתי שמחה לשמוע חוות דעת על הבין תחומי והאם מעסיקים מכבדים אותו כמו תואר אונברסטאי.
אשמח לעזרתך, תודה.
ה
הדר גולדשמידט
בדרך לעריכת דין :)
עטרה שלום, מה זה 6 שנים מול חיי תעסוקה שלמים? תחשבי הפוך, האם היית רוצה לעסוק 30-40 שנה בתחום שלא מעניין אותך? שלא יספק אותך? לא סביר.. אבל הסכום שנקבת אינו מדוייק. הלימודים אורכים שלוש וחצי שנים, אני ידעתי על שנת התמחות, גם אם הוסיפו עוד שנה זה לתקופת עבודה, התמחות ולא ללימודים תיארוטיים. אנשים רבים מחפשים כיוון ומשהו לאהוב בעבודה, לך יש את זה ואת שואלת אם כדאי לך?? :) כן כדאי! סביר להניח שאם תמיד ידעת שזה מה שמדבר אליך ואת מכוונת לשם, גם תהיי טובה בזה. ככה זה כשעושים את מה שאוהבים, כך שגם אם השוק מוצף בעורכי דין, תמיד חסרים עובדים שאוהבים את המקצוע. יהיה לך בהכרח יתרון על הקולגות שלך.
לגבי הבינתחומי, זו בהחלט מכללה מכובדת וידועה בפקולטה שלה למשפטים.
שאלה נוספת-
ואווו..הצלחת לגרום לי לקבל את ההחלטה :)
בנוסף- הבנתי שמשלבים את התואר עם עוד משהו, לדוגמא- משפטים וממשל וכו'. מה לדעתך הוא השילוב המוצלח ביותר והמבוקש בשוק ?
אשח אם תוכלי להפנות אותי למקום בו אוכל לקורא על כל סוגי ההתמחות -גישור, נדל"ן, ממש אין לי מושג על מה ובמה כל אחד עוסק, ואני לא רוצה לשגע אותך עם מלא שאלות :\
תודה על העזרה.
ה
הדר גולדשמידט
לעטרה
עטרה ערב טוב, שמחה שעזרתי, הקרדיט כולו שלך, רק הראתי לך את הדרך :)
הרשת מלאה בתכנים, את לא צריכה להינעל על מקום אחד שייתן לך את מלוא התשובות. תתחילי להתאמן בעריכת דין, זו נבירה אחת גדולה בספריות אין סופיות של מידע.. רק שהפעם את מחפשת את זה עבורך.. תתחילי מהתכנים שיש פה באתר ומשם תתחילי לשאול בגוגל או בכל מנוע חיפוש אחר אודות התוצאה, וכך תעשי "זום אין" מחודש כל פעם..
בגדול אני ממליצה לך לנסות לאפשר לעצמך לבחור את ההתמחות בהמשך, אחרי שתתחילי לטעום מקרוב את העשייה. עם הזמן והידע תראי שתפתחי נטייה. כבר אמרתי, שאיפה שתהיי טובה המתחרים לא רלוונטיים לא?!
שיהיה בהצלחה :) הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוונה מקצועית 052-6969745
י
יואלה
אם תוותרי על משפטים זה יהיה בדיוק מה שציפו
עטרה שלום,
אחת הסיבות להקשות על לומדי ומתמחי משפטים בישראל היא בגלל עודף הלומדים. כך שאם מעלים את הקשיים לקבלת התואר הנכסף זה יגרום באופן טבעי לנשירה של מועמדים שזה לא בוער בדמם. אם את רוצה באמת לעסוק בתחום אז עוד שנה של התמחות לא צריכה להפחיד אותך. לגבי מקום הלימודים, חפשי מקום שמתמחה רק במשפט ולא בעוד כמה דברים על הדרך. לדעתי שערי משפט זו אופציה עדיפה.