שלום שקוראים לי נדין ואני לומדת כרגע שנא א במכללת צפת שבחסות בר אילן לימודי חינוך מיוחד ופסיכולוגיה ...התואר שאני עושה הוא רב תחומי ושאלתי אלייך היא האם כדאי לעבור מהמכללה שבה אני נמצאת ולעבור ללצוד בתל חי לימודי חינוך מיוחד עם התמחות לשנה ב' ..למרות שרוב הסיכויים שאני לא אתחיל שנה ב' אלא רק יהיה לי פטור מקורסים או לעבור למכללת אורנים ששם התואר הווא עם הוראה ..או שפשוט להישאר במכללה שבה אני עכשיו כרגע סיימתי שנהא בחינוך מיוחד ולהמשיך כדי שאני לא יפסיד שנים...אני נורא מעוניינת לדעת גם אם כאשר מעסיקים מסתכליםם על מאיפה יש לך תואר ראשון כמורה או שמה שמעניין אותם זה היכן עשיתי את ההוראה של החינוך המיוחד...כמו כן אני מעוניית לדעת מה יותר מבוקש היום לימודי הוראה באנגלית או בחינוך מיוחד..?
ה
הדר גולדשמידט
תחום ההוראה
נדין ערב טוב, יצאתי מבולבלת משאלתך. אני אנסה לענות על מה שהצלחתי להבין, אבל סביר להניח שאם השאלה כ"כ מבולבלת אז אל תעשי דבר לפני שאת עושה סדר בראש. שלא תצאי קרחת משני הצדדים.
לגבי מה מבוקש יותר הוראת מקצוע אנגלית או חינוך מיוחד: בגדול היום הביקוש הולך וגובר לתחום החינוך המיוחד, אבל ואבל גדול, תמיד היה ותמיד יהיה ביקוש למורים מקצועיים - לאנגלית ומתמטיקה. כך שאם את מתלבטת בין האפשרויות הייתי ממליצה לך לשלב. ללמוד חינוך מיוחד ולהתמחות באנגלית. זה גם מקצוע שתוכלי להתפרנס ממנו משיעורי עזר.
לגבי המעבר, היית פה ממש לא ברורה לי, אני לא יכולה להמליץ לך על מוסד כזה או אחר, רק אומר שציינת פה מכללות אזוריות בחסות אוניברסיטאות, והתארים בסופו של דבר יהיו של האוניברסיטה! נתון חשוב ששווה לקחת בחשבון.
במידה ואינך מסופקת מהתואר שבחרת או מהמוסד הנוכחי שווה לבדוק במה מכירים לך ולפי זה בנוסף כמובן לתחום בו תבחרי, לעשות את המעבר.
מקווה שהצלחתי לכסות על מלוא שאלותייך, את מוזמנת לחדד או להוסיף שאלות במידה והתפספו בדרך.
מעבר בין מכללות - תואר עם התמחות
רציתי לשנות כיוון שהתואר שאני עושה אותו כרגע הוא רב תחומי בחינוך מיוחד ולכן שאלתי האחרונה לי אלייך הוא האם כדאי לעשות מעבר לאותו נושא לימוד במכללה אחרת שהוא עם התמחות או שזה לא כל כך משנה בין אם התואר הוא רב תחומי לבין התמחות ובסוף מסתכלים אך ורק על ההוראה והיכן עשיתי הוראה..??
תודה לך ואשמח אם תעני לי כיווון שאת באמת עוזרת..
ה
הדר גולדשמידט
הוראה וחינוך מיוחד
נדין ערב טוב, יש משמעות להתמחות להמשך העשייה שלך כמורה, אבל אני לא רואה הבדל בין הברירות שאת מציגה כאן. אם את היום לומדת לתעודת הוראה עם התמחות כללית בחינוך מיוחד, זה יתפוס באותה המידה אם תלמדי במכללה מקבילה לימודי הוראה עם התמחות בחינוך מיוחד. המיקום שבו תעשי את הסטאז' יכול להשפיע רבות, נסי לחתור לעבוד עם אוכלוסיות מיוחדות, זה יסייע לך מאוד בהמשך להתברג בעבודה בחינוך מיוחד.