שלום, אני מעוניין לעסוק ביעוץ פסיכולוגי- דהינו לשבת אחד על אחד, אני נרתע מלימודי פסיכולוגיה כי זה נראה דרך ארוכה ומפרכת עד שמגיעים לשלב הנ"ל, יש לי את האפשרות לעשות תואר ראשון אמריקאי מקוצר ולהמשיך ללימודי תואר שני ב-counseling לימודי התואר השני לוקחים בסביבות שנתיים וחצי (הכל בארץ כמובן), מה שאומר שתוך בערך שלש או ארבע אני אהיה מוכן להתחיל לעבוד, השאלה שלי מה האפשרויות שתואר שני ב-counseling נותן לי, כי למיטב ידעתי התואר הזה לא מוכר בארץ (יש או עובד סוציאלי או פסיכולוג), השאלה שלי היא מה כן אני יכול לעשות- האם אני יכול לפתוח קליניקה, והאם יהיו מקומות או מוסדות שמחפשים כזה דבר? תודה רבה
ה
הדר גולדשמידט
תחום הייעוץ
ידידיה שלום, תחום הייעוץ לוקח הרבה זמן בין היתר כי יש הרבה מה ללמוד. בשנים האחרונות הקואצינג תפס תאוצה, שהוא סוג של קיצור דרך, אבל רווי באנשי מקצוע, ואנשים שהגיעו מניסיון תעסוקתי המשלב ייעוץ אישי. גם לקואצינג שהוא הליך מקוצר מגבילים לגילאי 30 ומעלה בשל הניסיון חיים הדרוש. וכך למעשה תוחמים את אנשי המקצוע לבשלות מקצועית / השכלה. אני מניחה שאם תהיה סובלני ותתחיל מלמטה, דהיינו תעבוד עם אוכלוסיות מיוחדות ותצבור ניסיון מקצועי בנישה ייחודית, התואר יוכל להשתלב בעשייתך ויאפשר לך לפתוח דלתות. רק בעזרת התארים שציינת אני מתקשה לכוון אותך ליעד שהצבת.