שלום, אני ממש מתלבט בין לימודי מחשבים ללימודי תרפיה או טיפול, מה היתרונות והחסרונות?
אני יודע שאלו שני מקצועות מקצוות שונים אבל במחשבים אני ממש טוב ויש לי סיכוי להצליח וטיפול זהו תחום שנראה לי שיותר ימלא אותי מבחינה נפשית...
האם גם בתחום התרפיה והטיפול אפשר להצליח ולעשות כסף? או שללכת על מחשבים זה יותר בטוח??
ר
רעות
לימודי תרפיה או מחשבים
היי בריף,
לפי השאלה שלך אני מבינה שאתה נמצא כרגע בלא מעט התלבטויות וזה דבר טבעי. קודם כל יש הבדל תהומי בין התחומים שציינת. עבודה עם מחשבים היא בעיקר אינדיבידואלית ואתה נמצא מעט יחסית באינטראקציה עם אנשים. בלימודי תרפיה אתה קודם כל נמצא בקשר ישיר עם מטופלים, עוזר להם וכמובן שמקבל סיפוק שונה מזה של תחום המחשבים. אני יכולה לומר לך מהניסיון שלי כאחת שלומדת טיפול באמנות שאם השאיפה שלך היא רק עשיית כסף אז אולי עדיף לך לחפש את האתגר במחשבים. מצד שני, אם אתה אוהב לעזור, לראות איך עולמם של אנשים משנה ומשתפר לטובה בזכותך, אז אין לי ספק שדרך לימודי תרפיה מתאימה לך. אני לומדת טיפול באמנויות במדרשה לאמנות במכללת בית ברל, מאוד נהנית ומרוצה מהלימודים ואולי אתה תתפלא, גם אני לומדת על עצמי כל פעם משהו חדש בזכות הלימודים.
שלא תבין אותי לא נכון, אפשר להתפרנס יפה בתחום התרפיה באמנות, יש ביקוש לעבודה במוסדות רבים, אבל מי שהולך לעסוק בזה לא מחפש את הכסף כדבר המנחה אותו, אלא בראש ובראשונה הטיפול והסיוע הם העומדים בראש מעייניו.
הייתי רוצה לסיים בכמה משפטים מתוך הספר אליסה בארץ הפלאות: "התואיל להגיד לי, בבקשה, באיזו דרך עלי ללכת מכאן?" "זה תלוי במידה רבה לאן את רוצה להגיע", אמר החתול. "לא איכפת לי כל-כך לאן" אמרה אליסה. "אם כך, לא משנה באיזו דרך תלכי", אמר החתול.
מקווה שהצלחתי לגרום לך לחשוב ולהבין טוב יותר את הדרך שלך...
ה
הדר גולדשמידט
שילוב בין מחשבים ותרפיה
בריף שלום, אוסיף על תשובתה של רעות שניתן לשלב בין השניים. אם עולה בך השאלה של בטחון ואתה טוב במחשבים אני ממליצה לך להתחיל במה שאתה טוב, להכשיר את הקרקע ולנכס מקצוע שיבסס אותך כלכלית. אחר כך תוכל לקחת את הידע הזה ולפתח אותו בשביל הלב..
היום תחום התרפיה הולך ומתרחב כך שאני מניחה שאם יחסר לך מבחינה נפשית הנתינה והתמורה הנלווית לזה והתנדבות לא תספק אותך, תוכל למצוא דרך מעניינת באמצע, כמו למשל תרפיה באמצעות המחשב, לימודי מחשב, כתיבה ומשחקי מחשב, אנימציה ועוד..