שאלה בקשר להסבה מקצעוית לבוגרת תואר ראשון בסוציולוגיה וחינוך
שאלה בקשר להסבה מקצעוית לבוגרת תואר ראשון בסוציולוגיה וחינוך
ליבי
3 תגובות
שלום, אני בוגרת תואר ראשון בסוציולוגיה ומנהל החינוך מאוניברסיטת תל אביב.שוקלת לעשות הסבה מקצעוית. .אשמח לדעת לאיזה מקצעות ניתן לעשות הסבה עם התואר שלי וממה מתחילים? כמה זמן נמשכת ההסבה ברדך כלל ובאיזה מוסדות להשכלה?? י
ה
הדר גולדשמידט
רגע לפני הסבה, שאלות מפתח
ליבי שלום, התואר שבחרת מאפשר לך טווח רחב של עשייה מבלי להשקיע בהסבה, כגון: - עבודה עם אוכלוסיות מיוחדות - עבודות אדמיניסטרציה מגוונות ומורכבות - עבודות ריכוז, והדרכה - משאבי אנוש, גיוס - עבודות שירות, ניהול לקוח לאן כיוונת כשבחרת בלימודים? מדוע את חושבת על הסבה? טווח הזמנים בהסבה תלוי בתחום אליו את מעוניינת לעבור, במידה ואת מעוניינת לעבור למקצוע הדורש הסבה מקצועית ולא תעסוקתית. מה מעניין אותך? במה את עוסקת היום?
תודה רבה על תשובתך. קודם כל לא ידעתי שאני יכולה לעסוק באוכלוסית מיוחדות,חשבתי שתחום זה שייך לעבודה סוציאלית... כרגע אני עובדת בתור מנהלת משרד(שזה מזכירה בעצם) בחברת תקשורת, אך הנני מרגישה שעבודה זו לא מקדמת אותי לשום מקום וחשה תסכול מה פוטנציאל שלי הלא ממומש.כמו כן, ההני שואפת לשכר יותר גבוהה,מזה מקבלת היום.כרגע אני מתשכרת ב 6500 ברוטו,אחרי שנתיים של עבודה.יכול להות שזה נחשב לשכר יפה,אך הוא בהחט לא מספיק לי כדי לממן את עצמי. האמת שלא כל כך כיוונתי כאשר הלכתי ללמוד, כי התקבלתי לאוניברסיטה, אחרי שהייתי שנה בארץ(עליתי ב 1998 מאוקראינה)ולא עשיתי בדיקה מורכבת של השוק. אשמח אם תתני לי כמה כיוונים גם בקשר לתעסוקה ו גם בקשר להסבה. תודה רבה.
ה
הדר גולדשמידט
לליבי
ליבי שלום, לגבי הסבה, שינויי כיוון אני צריכה לפגוש אותך כדי שאוכל לפתוח איתך את האופציות שאינן משתמעות מהבחירה שכבר עשית. זה לא יכול להתבצע בפלטפורמה הנוכחית. לגבי התפתחות מהנקודה שבה את נמצאת היום יש לך מספר אפשרויות: את יכולה להמשיך בתחום האדמיניסטרציה, רק להפוך אותה למקצועית יותר, כמו תחום השילוח, עבודה מול ספקים, לוגיסטיקה.. או לקחת את זה לתחום החברתי, את יכולה להכנס לאתר שתיל. ראי לינק מצורף בתחתית התגובה, זה אתר שעובד עם עמותות ואוכלוסיות מיוחדות, יש שם לוח דרושים ענק. מהדרישות תוכלי לראות מגוון רחב של תפקידים שיכולים להתאים לך ללא השלמות או הסבות.. תוכלי למצוא שם עבודות החל מאדמיניסטרציה עם הלב ועד לריכוז, הדרכה וליווי תחומים, אזורים, גיוס משאבים ועוד.. לגבי השכר, דווקא פה אין לי בשורות מרעישות, לפחות בתחילת הדרך השכר בעבודה עם אנשים מיוחדים מתגמלת בעיקר את הנשמה.. פחות את הכיס. אבל שוב תבדקי קודם מה מעניין אותך אח"כ תוכלי להתמודד עם הכנסות ודרכים להגדיל את ההכנסה.