שלום. אני מתלבט לאיזה כיוון ללכת ללימודי תואר ראשון...
אני יודע שהענף שאני מעוניין ללכת אליו כנראה הוא כלכלה וניהול-אני גם יותר ריאלי מאשר הומאני........ והשאלה היא באיזו התמחות.... אני אגיד לך בעקרוני מה הייתי רוצה לדעת מה אני מעדיף .. אני אוהב את כל העיניינים של הכספים בנק כסף השקעות ופיננסיים ומצד שני גם הייתי רוצה ידיעות נרחבות גם במחשבים, הפעלתם תוכנות ואינטרנט מאחר שזה מרתק אותי וזה חלק בלתי נפרד משוק העבודה היום -כל זה אבל למרות שהנושא הזה בהתעמקות במחשבים כמו שפות C הינדוס מחשבים פחות מועדפים אצלי......בשביל להיות מפתח תוכנות חייבים את זה ? פשוט בתיכון הייתי בחוג חד פעמי של שפת C והרגשתי די "מאויים" מזה.
אפשר גם לדעת מה ההבדל בין "ניהול כלכלה ומערכות מידע" לבין "מדעי המחשב" מה בתכלס לומדים בכל אחד מהם ואחר כך מה עושים עם זה בתעסוקה היכן משתלוווים....
ה
הדר גולדשמידט
תחום ריאלי המשלב טכנולוגיה
ליר 775 שלום, כדי לעבוד בעבודת תכנות, כתיבת קוד צריך ללמוד שפות תכנות, אין מנוס.. זהו למעשה התואר במדעי המחשב או הנדסת תוכנה.
ניהול כלכלה ומערכות מידע משלב טכנולוגיות ולימודי כלכלה. מדבריך נשמע שזה הכיוון שלך, אני ממליצה לך להכנס לתכנים שהמוסד לימודים מפרסם ולקרא על הקורסים וההכשרות שתצטרך לעבור, חבל לקצר ולקבל ממני בנקודה או שתיים את השורה התחתונה, כיוון שזה תחום שיוכל לפתוח בפנייך כמה תחומים.
בנוסף לתואר הזה אני ממליצה לך לקרא על תארים נוספים מקבילים כגון: לימודי ניהול טכנולוגי, הנדסה ומערכות מידע. אלה תארים המשלבים לימודים ריאליים עם הטכנולוגיות הקיימות בשוק כגון: רשתות מחשבים, אבטחת מידע ועוד..
במידה ואחרי שתקבל את כל האינפורמציה, עדיין תתקשה לבחור, אשמח לנסות למקד יותר.
בהצלחה,
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוונה מקצועית 052-6969745
ל
ליר775
התמחויות באוניברסיטה
שלום שוב. רציתי לשאול...למה באוניברסיטאות דוגלים בשיטה של לימוד והתמקדות רק בתואר עצמו כמו למשל "מנהל עסקים/כלכלה וניהול" אבל ללא ההתמחויות השונות כמו מימון משאבי אנוש וכדומה ? האם זה נכון או שנדמה לי שזה יותר נפוץ במכללות אם לא רק ?
ועוד נקודה שרציתי לברר בהמשך לשאלה על מערכות מידע - האם זה כולל לימוד יסודי של שפות התכנות: c c++ java ?
ה
הדר גולדשמידט
לליר 775
ליר 775 שלום, לגבי שפת התכנות, כן השפות c c++ java , הן מהשפות הבסיסיות שלומדים בין היתר בלימודי תכנות.
באשר לתארים באוניברסיטאות מול התארים במכללות, אני מניחה שזה נובע מהתחרות ומהרצון של המכללות למשוך אליהן סטודנטים.
השוק היום הולך ומתמקצע, מרבית המכללות הן גופים קטנים יותר ומכאן גם דינמיים, פתוחים יותר לתנודות אלה. בנוסף נכניס פה את פקטור העלויות, המכללות הפרטיות יכולות להרשות לעצמן לעשות את ההתאמות, הן גובות בהתאם וכך הן יכולות להתחרות באוניברסיטאות שהתארים שלהן, על פי רוב, יוקרתיים יותר.