היי! אני סטודנט לכלכלה שנה ראשונה (סמסטר ב') במכללת תל חי בצפון. זה אומנם קצת מצער שהבנתי את זה תוך כדי שנה"ל אבל בכל זאת.. נכנסתי ללימודי הB.A. בכלכלה מכיוון שמטרתי היא להיכנס לתחום שוק ההון בתור יועץ השקעות, ובעתיד מנהל תיקי לקוחות. אני יודע שבשביל זה צריך לעבור את הבחינה של הרשות לניירות ערך ופה בידיוק ההתלבטות. ישנה דרך הרבה יותר פרקטית ועיניינית שהיא לימודי תעודה (במכללת רמת גן לדוגמא) של ייעוץ השקעות שמכינה אותי לקראת הבחינות של הרשות לניירות ערך. מסלול זה לוקח שנה לעומת התואר שלוקח 3 שנים. כמו כן בלימודי התואר יש כל מיני תיאוריות ובילבולי מוח הקשורים לכלכלה אבל לא קשורים למה שאני רוצה לעשות ב"תכלס". חשבתי לנטוש את לימודי התואר לטובת אותו קורס, ותוך כדי לעשות קורס של חברת INSIDE (קורס סוחרים מקצועי) ועם זה להשתלב בתחום העבודה. לא חושב שיכלתי לפרט יותר ממה שעשיתי, אז בבקשה תאירי את עיניי..
ה
הדר גולדשמידט
תואר פלוס לימודים מקצועיים
חזי ערב טוב, זה בסדר במקרה שפרטת אין צורך בפרטים נוספים (כל שאלה והפרטים הנלווים שלה :) ) זה נכון שלימודים מקצועיים קצרים ומכוונים יותר. אבל אתה מאפשר לעצמך כרגע בסיס התחלתי רחב שעשוי לשרת אותך מאוד בהמשך הדרך. יש לא מעט יועצי השקעות בשוק וככל שמתקדמים בהירכיית המקצוע, בבתי השקעות גדולים כך גם גדלות הדרישות. בלבולי המח והתיאוריות שאתה עכשיו סופג יאפשרו לך להשתתף בדיונים ולייצג אנשים / ארגונים בצורה מעמיקה יותר ממשקיע שלמד רק לבצע את העבודה.
אני אסייג את דבריי ואומר שבכל תחום הניסיון והאיכות הם שמובילים ומי שמטאור בתחומו לא בהכרח זקוק לתואר. אבל השוק תחרותי ואתה צעיר, ללא ילדים ומחויבויות כרגע. אם בעוד 5 שנים ויותר תמצא את עצמך מתחרה עם בעלי תארים הזמן שלך יהיה יקר יותר והשיקולים להכנס לאקדמיה יהיו מורכבים יותר.
כך שאני ממליצה לשמור על הבחירה שעשית, בעייני היא בחירה ארוכה אבל משתלמת. נסה לחבור בהקדם לתחום, כסטודנט או בשלבים מוקדמים לפני תעודת היועץ וכך תייצר לעצמך כניסה חלקה לכשתספק את התעודה. (עבודות beck office, תמיכה ושירות, גם במחיר של התנדבות, תראה את זה כסטאז' מקדים)