ניהול משאבי אנוש בטכניון או MBA בהתמחות במשאבי אנוש בעברית?
ניהול משאבי אנוש בטכניון או MBA בהתמחות במשאבי אנוש בעברית?
רחל
3 תגובות
שלום, אני מתבלטת בין שתי התוכניות לעיל... מה "נחשב" יותר בקרב מקומות עבודה? איוז תוכנית נחשבת פקרטית יותר, בהנחה שאני ורצה לעסוק במיון וגיוס עובדים וניהול משאבי אנוש ולהתקדם לעמדות ניהול זוטר? תודה!!!
ה
הדר גולדשמידט
לימודים לתחום משאבי אנוש
רחל שלום, כדי להתקבל לעבודה בתחום משאבי אנוש ניתן להגיע מהלימודים שפרטת וכן מלימודי מדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה, סוציולוגיה. קידום בתחום על פי רוב תלוי בניסיון שצברת בדרך ובנסיבות החברה בה את עובדת. מנהל עסקים עשוי לפתוח לך גם אפשרות רחבה יותר בארגון, אבל לא בהכרח בנישת משאבי אנוש.
כדי להתקדם לדרגה גבוהה, בחברות גדולות, בתחום משאבי האנוש לרוב נדרש תואר שני, שני התארים שציינת מאפשרים לך זאת ללא קושי, כמובן בהתאם להישגייך בתואר הראשון. נראה לי שהבחירה צריכה להיעשות על בסיס תוכן הלימודים, מה מעניין אותך יותר, איזו סביבה לימודית מתאימה לך יותר, מתוך הסתכלות קדימה ליום בו תרצי להמשיך ללמוד לתואר שני.
תודה- רק עוד שאלה
תודה הדס!! כוונתי היתה ללימודי תואר שני (2 המסלולים שציינתי הם כבר לתואר שני). מה יהתרון של מנהל עסקים בעברית על פני ניהול משאבי אנוש בטכניון, או להפך?
ה
הדר גולדשמידט
לרחל
רחל שלום, מפתיעה אותי שאלתך, האם האם עובדת בגיוס או שאת בדרך/סיימת לימודי תואר ראשון?
אענה לשתי האפשרויות: אם טרם חדרת לשוק העבודה המלצתי תהיה להמתין עם התואר השני ולהתחיל לעבוד! זהו תחום רחב שבכל ארגון בא לידי ביטוי קצת אחרת, חשוב להתנסות לפני שמכוונים ללימודי המשך.
בהנחה שאת כבר עובדת בגיוס ומעוניינת לאפשר לעצמך לנהל צוותי גיוס וכו.., התשובה נותרת בעיינה: לתחום הגיוס אין הבדל, שניהם יאפשרו לך להתקדם לתפקידי ניהול באותה המידה.
אם היית אומרת שאת שוקלת לנוע לכיוון ייעוץ ארגוני, הרי שאז הייתי ממליצה על מנהל עסקים, לא במקרה שציינת.
וברשותך כקולגה... שמי הדר. חשיבות השם הוא אחד מהדברים הראשונים שלומדים בעולם התוכן שלנו :)