נראה לי שהגיע הזמן שאני אקח את עצמי קצת ברצינות. אני בת 37 ,שנים של התברברות ואולי עכשיו נזיז משהו. אוניברסיטה,תואר בא כללי וגאוגרפיה. עבודה כפקידה במוסדות שונים. קורס איפור ירין שחף,אפילציה ובנית צפורניים,ניסיתי לפתוח עסק פרטי ולא בנויה לזה.3 ילדים קטנים בבית. 3 שנים בארה"ב .6 מקומות מגורים ב 8 שנים. תושבת חוזרת,זכאית ללימודים. לא מסוגלת להחליט מה ללמוד. עיצוב גראפי?יהיה בזה בכלל עבודה?מזכירות רפואית?אולי בכלל קוסמטיקה. אולי מתווכת דירות,אבל השעות לא מתאימות עם ילדים. קשה לי להחליט.אשמח לשאלות מכוונות. תודה מראש.
ה
הדר גולדשמידט
להבין "לאן" מכוונים לפני שעוסקים ב"איך"
אמא יקרה שלום :) הלימודים הם ה"איך" - איך להשתלב ולעסוק בתחום, אשמח לחשוב איתך מה כדאי לך ללמוד, אחרי שנבין לאן מכוונים. לכן בואי לרגע נניח לזה בצד וננסה להבין להבין לאן היית רוצה לכוון ומתוך זה נסיק מה כדאי לך ללמוד. עיצוב גרפי, מזכירות רפואית, תיווך, קוסמטיקה אלה תחומים שונים לגמרי. השאלה אם התחומים האלה עלו לך כאופציה בשל התוצר שלהם או כיוון שאלה תחומים שהעשייה מדברת אליך? מה את אוהבת לעשות? במה את טובה? כשאת בסביבה הכי נוחה לך, ולא מתוך הכרח או הרגל, איזה תפקיד את לוקחת על עצמך? במה את בוחרת להתעסק אם זה בעשייה חיצונית או במחשבה ועיסוק פנימי? מהם היתרונות שלך על פני הסובבים אותך, בכללי. האם את עדיין עוסקת באיפור, אפילציה ובניית ציפורניים? מה הביא אותך לתחום? מה את אוהבת בעשייה הזו? מה לא הסתדר לך בניסיון הקמת העסק? עסק עצמאי לא מתאים לכל אחד, אבל אפשר לעסוק בתחום לא בהכרח כעצמאית. גם דרישת השוק חשובה ככל שתהיה נלקחת בחשבון אחרי שיודעים מה הכיוון ואז בהתאם מוצאים את הנישות שיש להן ביקוש ומשלבים בעשייה מתגמלת וממצה.
הפורום מאפשר לעשות סדר ולהתכוון עצמאית, במידה והתשובות לשאלות שהצגתי מורכבות יותר מתשובה חד משמעית את מוזמנת לפנות אלי לייעוץ אישי.