שלום לכם.אני בן 29 ללא בגרות ובעל עבר פלילי רציתי לדעת אם אני יכול ללמוד מינהל עסקים ואם כן איפה אפשר בדרך המהירה ביותר להתחיל(מכינה 30+)האם אני רשאי?באיזה מוסדות אפשרי ?והאם אני יכול ללמוד הנדסאי כולשהוא בגלל העבר שלי?האם אוכל לקבל תעודה? תודה מראש
ש
שני יונגר
לימודים ועבר פלילי
שלום רן,
במוסדות הלימוד לא דורשים תעודת יושר כחלק מתנאי הקבלה ברוב מסלולי הלימוד.
עם זאת, חשוב מאוד שתדאג להשלים עד לגיל 30 את לימודים לפחות ל-12 שנות לימוד. אפשר להוציא תעודת גמר כזו במוסדות לימוד רבים. אם סיימת 12 שנות לימוד אז אתה חייב למצוא תעודה המעידה על כך כאשר אתה נרשם למכינה לבני 30+. לגבי לימודים, ללימודי הנדסאי ייתכן ותיתקל בקשיים להירשם אך ללימודי מנהל עסקים אין שום מניעה ושום מגבלה או בעיה.
מה שאני מציעה שתבחר ללמוד, אם אתה שואל לדעתי, זה את אחד ממסלולי ההנדסאים. הסיבה לכך פשוטה מאוד הם יתנו לך תעודת מקצוע עם אפשרות לעבוד מהיום הראשון. בנוסף, הנדסאים רבים משתכרים יפה מאוד כבר בתפקיד הראשון כי פשוט, חסרים הנדסאים בתחומים רבים.
צירפתי לך קישור בנושא לימודי הנדסאים וכדאי שתקרא ותראה אלו מסלולים קיימים בתחום. אני מאמינה שתצליח יותר עם תעודת הנדסאי לעומת תואר במנהל עסקים, במיוחד שתואר ראשון ללא ניסיון בגיל 33 לפחות זה מאוד מאוחר ויהיה לך קשה למצוא עבודה טובה.
דבר נוסף, כדי להיות בטוח לגבי העבר שלך והאפשרות לסיים את הלימודים אני ממליצה מאוד שתפנה ישירות למה"ט, גם בעילום שם ותברר מה דינו של בעל עבר פלילי. אני מקווה מאוד שתגלה סובלנות מהצד השני של הטלפון.