שלום, אני גיא לאחר לימודי מכינה לעיצוב ולימודים במסלול לתואר באנימציה - האוניברסיטה הפתוחה במכללת מנשר. עזבתי את המכללה לאחר שנה כיוון שנתקלתי בקשיים כלכליים, בנוסף הרגשתי שסוג הלימודים המתמקד בהכנת עבודות ולימודי היסטוריה פחות מתאים לי. אני רוצה לעשות הסבה למקצוע שיש לו קשר ישיר עם אומנות אך ללמוד אותו בצורה כמה שיותר פרקטית: התנסות דרך עשיית הדבר עצמו. אתחיל שוב לימודים רק לאחר שאדע בוודאות שמיד בסיומם מחכה לי עבודה באותו תפקיד. איני יודע אם מסלול מתאים לי, מתוך ניסיון שלי מהמכללה - ארצה לדעת מראש מהם כל הקורסים שאותו מסלול מחייב לעשות. בארצות הברית ישנם אירגוני ענק שמטרתם הפקות קולנוע וטלוויזיה, סרטי אקשן, אנימציה...חברות בהן יש מחלקת אומנות, מחלקת מוזיקה, עריכה, צילום, תפאורה. בארץ איני מכיר אף חברה כזאת, לכן אני מתלבט האם יש טעם בלימודים מהסוג הזה או שאקח מקצוע כמו שרטוט אשר יקנה לי כניסה לחברות אדריכלות וכדומה. אשמח לעזרה בהכוונה מקצועית. תודה
ש
שני יונגר
בחירת מקצוע חדש- בלי הבטחות לתעסוקה
שלום גיא,
אם אתה מחפש הבטחות בסיום התואר, אז אני לא אוכל לספק לך אותן. כל אדם הוא אינדיבידואל וצריך לעסוק בתחום שבו באמת הוא יכול להצליח. אחרת, הוא מדשדש לאורך שנים בניסיונות כושלים להצליח. עם זאת, ללמוד תחום מהמקצועות האומנותיים ועדיין לחפש הבטחה לתעסוקה, זה כבר באמת בעיה גדולה. לא צריך אלפי מעצבים ולא צריך אלפי בוגרי מסלולי אומנות. אפילו בהוראה אין הבטחה שתוכל למצוא עבודה ושם השכר הוא לא מהגבוהים במשק. אם תלמד אדריכלות תוכל ככל הנראה למצוא עבודה כשרטט לאחר שתסיים את הלימודים, אך כמה יצירתיות יש בעבודתו של השרטט, אני לא יודעת.
אם לא תהיה מוכן לקחת סיכון כלשהו, אז ללכת על בטוח בוודאי לא יביא לך את העבודה המעניינת והטובה באמת. בנוסף, לכך, אתה חייב להבין ולקחת בחשבון, שלא משנה מה לומדים, יש חלק לא קטן של תיאוריה ולימודים של חומר יבש. לא הכל מעשי, אף פעם ולא הכל מעניין. ככה זה.