הדר שלום, כיום אני מורה לחינוך מיוחד. למדתי במכללת דויד ילין לתואר בחינוך מיוחד ועשיתי תעודת הוראה. אני עושה השלמות במכללה על מנת לקבל את התואר שעוד לא קיבלתי.אני מרגישה שאיני רוצה להמשיך בהוראה (למרות שאני מורה רק כשנתיים) אני מאוד מתחברת לעבודה עם ילדים בכלל ובפרט עבודה עם אוכליוסיות של החינוך המיוחד (יד לי נסיון עבודה של 8 שנים עם ילדים ומבוגרים עם פיגור ואוטיזם). לפני שהתחלתי ללמוד חינוך רציתי ללמוד סיעוד אך למוסד שרציתי לא התקבלתי ולכן ויתרתי. חשבתי על לימודי פיזיוטרפיה. בעבודה זו נראה לי שאוכל לשלב בין שני דברים שאני כל כך אוהבת טיפול ועבודה עם אוכלוסיות מיוחדות. עולות לי שאלות רבות, איני יודעת האם כדאי לי להשקיע את המאמצים לסיים את התואר שלי בחינוך, אם אני כן מתחילה לימודים חדשים מה אני עושה עם עבודה ופרנסה?(אני נשואה ואמא לילד בן שנה וארבע) איני יכולה לוותר את תרומת חלקי לפרנסת המשפחה. אשמח לקבל ממך עצות אם יש לך.
ה
הדר גולדשמידט
הוראה מתקנת
מיה שלום, נשמע לי כיוון מעניין, יופי :) לגבי התואר הנוכחי, אם את לקראת הסוף אני ממליצה לסיים, זה בוודאי יתרום לך בעתיד כשתשלבי שיטת טיפול באוכלוסיות חלשות. בנוגע ל-עד שתגיעי ליעד, האם את מכירה את התחום של הוראה מתקנת? אני לא יודעת איפה את גרה אבל אני יודעת שחסרים תמיד מורים טובים להוראה מתקנת וזו הכנסה יפה נוספת שניתן לשלב עם לימודים ובשעות אחה"צ. מה דעתך?