אני כבר 3 שנים בין עבודות ורוצה כבר ללמוד יש לי יכולות - תעודת בגרות מצוינת ופסיכומטרי טוב שאני יכולה לשפר. אני יודעת שאני אצליח בלימודים אני רק צריכה לבחור
ש
שני יונגר
בחירת לימודים
שלום שלי,
למתלבטים כמוך אני תמיד ממליצה לפנות למכונים להכוונה מקצועית בהם עושים מבחנים פסיכוטכניים ושיחות עם פסיכולוגים תעסוקתיים.
הם אמנם אף פעם לא מפתיעים יותר מידי את השואלים, אך הם יכולים לחזק אצלך את ההכרה בתחומים שבהם סיכויי ההצלחה שלך גבוהים וכן לשלול אפשרויות שאולי עמדו על הפרק.
אפשרות נוספת למי שלא רוצה לעבור את התהליך דרך מכון מקצועי היא פשוט לעשות את הדברים הבאים, לקח לוח מחיק גדול ולערוך בו רשימת של מקוצועות הלימוד שעניינו אותך בבית הספר התיכון, אלו שמעניינים אותך כיום ולהתחיל לקרוא על כל אחד ואחד מהם ברמה האקדמית. לאחר מכן אפשר להיכנס לפורומים כמו זה ולהתייעץ לגבי כדאיות כל אחד מהתחומים (לא כדאי להעמיס הכל בשאלה אחת, כי בפורומים עלולים לתת לך תשובות שטחיות אם השלא האורכה מידיי) וכדאי תמיד להתמקד.
בסופו של דבר כדאי לצמצם לפי התייעצות עם אנשים שמכירים אותך ולפי מדדים אחרים כמו אופי התעסוקה שמציע כל מקצוע לימוד. כדאי מאוד להגיע ליישורת האחרונה עם 3-4 מקצועות לכל היותר. אז כדאי להתחיל לקרוא לעמוק על כל תחום ולנסות לשמוע מאנשים העוסקים בתחום מה הם אומרים. כדאי לברר מהו השכר המוצע המקצועות אלו ומה אפשרויות הצמיחה הלאה.