אני מעוניין מאוד בתואר בתחום המדעים, אך ידוע לי כי המצב בארץ לא משהו בכל הנוגע לעבודה בתחום גם אחרי דוקטורט. מן הסתם, קיים הפיתרון הפשוט ביותר: הנדסה( היום כמעט כולם הולכים ללמוד הנדסה ככה שאולי גם בתחום הזה צפוי יותר היצע מביקוש). אני באמת לא יודע האם ללכת על הפתרון הפשוט( כמובן שהמילה ״ פשוט ״ מתכוונת לתחום ולא ללימודים עצמם שידועים כקשים מאוד). אני לא רוצה ללמוד 6-7 שנים במקצוע מסויים ואז לעבוד בבנק או בשירות לקוחות. אשמח לעזרה
א
אחד שיודע
תחום המדעים
אם תחום המדעים מעניין אותך, אז תתחיל "לחקור" אלו מקצועות יש בתחום המדעים, בין אם זה מורה/מרצה ובין אם זה עבודות "שטח" וכו', לדעתי, אל תלך ללמוד מקצוע שיש בו "ביקוש". דרך החיים שלי היא "אם תאהב את העבודה שלך, אתה תעבוד כל החיים" אל תלך עם כל הזרם, לך עם מה שאתה באמת רוצה, ומה שאמרת תקף לגבי כל מקצוע, על כל משרה בחוץ יש לפחות 20 מועמדים, אתה צריך להיות הטוב ביותר, וכך תתקבל למשרה שאליה אתה שואף להגיע. וסתם כדרך אגב, אם תגיע לדוקטורט, אף אחד לא ישים אותך בבנק או בשירות לקוחות.
ע
עוד מתלבט
מחקר
אני בכיוון של כימיה/פיסיקה או אפילו שילוב של שניהם. אני חושב שהכיוון הרצוי הוא מחקר(אני משתמש במילה "חושב" כי מן הסתם אין לי מושג איך זה מתבצע והאם יש לי את התכונות הדרושות למחקר). אני אשמח גם להגיע לתחום של הוראה(יותר מרצה מאשר מורה בתיכון). לא למדתי את המקצועות האלה בתיכון. למדתי אותם עצמאית מתוך התעניינות שנבעה משיטוט באינטרנט ובספרים(מדע פופולרי של אחי- עד אז לא קראתי ספרים והיום אני לא יכול בלי ספרים). עברתי על הרבה מאוד מקצועות לפני שהגעתי למדעים המדוייקים: כלכלה, משפטנות, ראיית חשבון, אלקטרוניקה(את זה כן למדתי בתיכון), מחשבים. אף אחד לא הצליח לעניין אותי(הצליחו אבל לא מספיק כדי שארצה ללמוד את המקצוע לתואר) כמו כימיה ופיסיקה. אני גם מחפש שאני סוגר את הדלת עבור מקצועות אחרים(לדוגמא אגיפטולוגיה- מסתבר שניתן ללמוד את זה רק ע"י תואר בארכיאולוגיה והמזרח הקדום).
אני מדבר על דוקטורט כי ידוע לי שלפני דוקטורט אין יותר מדי מה לחפש בשוק העבודה בלי דוקטורט במדעים. חשוב לי לדעת לפני שאני ניגש לתהליך ארוך השנים הזה. אשמח לתגובה ממכם.
ה
הדר גולדשמידט
כל מדרגה בזמן שלה - שאלות מפתח
מתלבט שלום, תחום המדעים רחב, נסה למקד את עצמך כדי שאוכל לעזור. מה היית רוצה לעשות? (בפנטזיה אם לא היו שום מגבלות, דרישות וכו..) במה אתה טוב? במה אתה פחות טוב? איזה דברים מעניינים אותך? מהי הנגישות שלך לטכנולוגיה? אתה מדבר על לימודים לדוקטורט עוד לפני התואר הראשון, זו סיבה מספיק טובה ללכת לאיבוד. נסה לקחת כל מדרגה בזמן שלה, התמחויות נבחרות על פי רוב בין תואר ראשון לשני, בשאיפה כשיש ניסיון תעסוקתי, התואר השלישי מכוון בעיקר לאקדמיה.