שלום, רציתי לדעת לגבי לימודי תיכנות ועיצוב גרפי/ תקשורת חזותית- האם יש ביקוש גדול לפרילנסרים בתחום תכנות אתרים וכו'? עד איזה גיל ריאלי להכנס לשוק העבודה עם תואר ראשון או לימודי תעודה אך ללא ניסיון לתחומים הנ"ל?
ה
הדר גולדשמידט
בנייה ועיצוב אתרי אינטרנט
יעל שלום, קשה לי להגיד לך בנוגע לביקוש, אני כן יכולה לומר שאנשי מקצוע טובים תמיד חסר. לא משנה באיזה גיל :) תכנות ועיצוב אתרי אינטרנט הם ללא ספק נישה חזקה ויש מקום לפרילנסרים טובים נוספים. כדי להכנס לתחום כעצמאית מומלץ לעבוד לפני כשכירה ולהכיר את העשייה משלב האפיון, תכנות, עיצוב וקידום. מבחינת גיל אין ממש הגבלה, הייתי פחות ממליצה לגילאי זהב.
לימודי מחשבים- המשך
האם את יכולה לפרט לגבי תחומים/תוכנות יותר ספציפיות בתחומים שציינת? אני התכוונתי יותר לשפות תכנות ופחות לבנייה טכנית.
האם יש סיכויים להתקדם לאט מבלי לעבוד כשכירה? מה הטווח העליון, פחות או יותר, של הגילאים שעדיין מתקבלים בהם כשכירים? אני עדיין לא בגיל הזהב אבל אני אזכור את העצה...
ה
הדר גולדשמידט
תכנות וקידום אתרים
יעל שלום, שאלת על בנייה ועיצוב אתרים, לכן המלצתי על שילוב טכנולוגיה של תכנות, עיצוב וקידום. גם אם אינך עושה את כולם, אך מכירה איך זה עובד, זה יכול לעזור. לגבי ביקוש בתכנות יש לא מעט כמה שפות, תלוי למה את מכוונת, יש שפות יותר וויזואליות ויש יותר מורכבות, תלוי במטרה. אפשר לעבוד בתכנות וקידום אתרים לבד ולהתקדם לאט מבלי לעבור את שלב השכירות, זה לא פשוט אבל אם יש לך מוסר עבודה גבוהה, אני לא רואה סיבה שלא. בהצלחה, הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוונה מקצועית 052-6969745