היי, אני בשלבי טרום החלטה לקראת לימודים אקדמאים, ולאחר הרבה התלבטויות החלטתי שאני רוצה ללמוד קלינאות תקשורת. אני גרה בירושלים, והשאלה שלי היא כזו: האם לימודים במסגרת מכללת הדסה בירושלים ייחשבו פחות מלימודים באוניברסיטאות אחרות בגלל שהדסה היא רק מכללה? או שזו סתם סטיגמה שיש על המכללות? תודה רבה מראש, אורלי
ש
שני יונגר
מכללה או אוניברסיטה
שלום אורלי,
הסטיגמה על המכללות נובעת מכך שיש מכללות אשר נתפסות כ"מוכרות תארים". אבל, זה כמובן לא נכון לגבי כלל המכללות. יש מכללות שנחשבות לטובות כמו או כמעט כמו אוניברסיטאות. מי שלמעשה יוצר את הרמה הזו הם הסטודנטים במכללות ולא המרצים או המתקנים בהם לומדים.
לגבי קלינאות תקשורת, זהו תחום מאוד מכובד שאליו תנאי הקבלה גבוהים במיוחד, גם במכללות. זה מראה המון על הרמה והחומר האנושי שמגיע ללמוד את התחום הזה. את יכלה ללמוד במכללה או אוניברסיטה בלב שקט.
קבלה לעבודה עם תואר ממכללה
באמת נכון שאת השם והרמה של המוסד קובעים הסטודנטים עצמם. אבל מה שהבנתי שהשם של המכללות הוא פחות טוב במקומות העבודה הגדולים. למשל, הבנתי מאחי שלא פעם קיבל אנשים לאינטל- שהחברה חטפה אנשים מהטכניון שהממוצע שלהם לא משהו, לעומת אנשים שלומדים במכללות שחייבים ציון מאוד טוב כדי להתקבל בכלל לסף של דלת הקבלה. השאלה שלי היא האם זה נכון באופן כללי לגבי כל תחום וגם במקצוע הזה ספציפית?
ל
לאה
הדסה
אני מסיימת עכשיו תואר בקלינאות תקשורת בהדסה. נראה לי שזו סטיגמה, אפשר להתקבל לתואר שני או לעבודה בכל מקום, רוב המקומות מאוד מרוצים מהסטודנטיות מהדסה ולא רואים בכלל הבדל.