שלום, יש לי תואר ראשון במתמטיקה שימושית שעשיתי מזמן. אני רואה את עצמי עובדת בתחום המחשבים/תכנות אז רציתי לעשות השלמה למדעי המחשב - יש שני דברים (שאוניברסיטת תל אביב מציעה) ומתאימים למצב שלי: חוג לאחר תואר או לימודי תעודה. לימודי תעודה הם קצרים יותר. מצד שני, מה התעודה הזאת שווה בשוק/בעיני מישו שקורא את קורות החיים שלי, יחסית לחוג לאחר תואר?
תודה מראש!
ש
שני יונגר
הסבה לתחום התכנות
שלום,
לימודי תעודה בתכנות קיימים בכל מיני מכללות למיניהן ואינם מיוחדים בתל אביב, ברמה העקרונית.
חוג שלאחר תואר לעומת זאת, ממש מסב את התחום שלך לתחום חדש, אלו עיקרי התואר האקדמי בתחום החדש, שלמעשה מטרתם לאפשר להמשיך לימודים לתואר שני באותו התחום, אך הם בהחלט נחשבים כתואר ראשון נוסף לכל דבר ועניין (קחי בחשבון שלא מקבלים תואר נוסף למרות הידע).
אני ממליצה שתכנסי לאתר ותעברי על רשימת הקורסים גם בלימודי התעודה וגם בלימודי החוג שלאחר תואר ותחליטי איפה יש יותר קורסים רלוונטיים לך ואיפה פחות.
לימודי תעודה במדעי המחשב
לדעתי במקרה שלך מתאים יותר דווקא לימודי תעודה. בחוג לאחר תואר כלולים הרבה קורסים במתמטיקה שמן הסתם אין טעם שתעשי. התעודה גם יותר מכוונת לתעשיה, בעוד שהחוג לאחר תואר הוא כמו תואר (החלק של מדמח מתוכנית דו חוגית) ואפשר לעשות אותו גם מי שלמד קולנוע או סוציולוגיה בתואר ראשון. את לא. את לא צריכה את זה. לימודי תעודה יתמקדו בקורסי חובה בתחום המדמ"ח. בכל מקרה אם את רוצה חוות דעת יותר מקצועית ומוסמכת מה עדיף במצב שלך תפני למזכירות של בית הספר למדעי המחשב והם ישמחו להמליץ לך מה יותר מתאים לך.
ר
רועי ברגיל
תלוי בכמה דברים
אם, למשל, את כבר בגיל 'מתקדם' (כלומר, מעל 30), יכול להיות שבאמת עדיף לך לימודי תעודה ולא תואר, משום שהתעודה זה יותר תכלס ויותר קצר. לפי מה שקראתי בפורום ייעוץ תעסוקתי של דפי זהב, ללימודי תעודה יש הרבה ביקוש כמעט בכל תחום, אז בטח שבמדעי המחשב. אני בעד שתלכי על זה....