היי, סיימתי בשנה שעברה תואר במדעי החברה מורחב בבר אילן שכלל לימודי מדעי המדינה, קרימינולוגיה וקצת פסיכולוגיה. במהלך התואר הבנתי שתחום הקרימינולוגיה והפסיכולוגיה מאוד מעניין אותי ומדעי המדינה ממש לא. הציונים שלי בקרימינולוגיה היו טובים אך במדעי המדינה פחות והממוצע הכללי שלי בתואר עומד על 75. כשרציתי לבדוק אופציות להמשך נאמר לי גם במכללות שלא ניתן להתקבל לתואר שני עם ממוצע כזה. אני ממש בבעיה ולא יודעת לעשות. הייתי רוצה להמשיך ללמוד תואר שני שקשור יותר לקרימינולוגיה אבל בשום מקום לא מוכנים אפילו לשקול זאת. אשמח להתייחסות כלשהי, תודה!
ש
שני יונגר
תואר ראשון נוסף בקרימינולוגיה
שלום ליטל,
לצערי זה המצב, כאשר סוגרים תואר לא ניתן לפתוח אותו מחדש לדיונים ומי שממוצע הציונים שלו נמוך מ-80 מוצא עצמו פעמים רבות מול שוקת שבורה. האפשרות היחידה שלך היא ללמוד לתואר ראשון נוסף ולנסות וליהנות מפטורים עבור קורסים שכבר למדת. לצערי זו ככל הנראה האופציה היחידה שלך כל זמן שהתחום שאת מתעניינת בו הוא תואר שני בקרימינולוגיה.
חבל לי שלא ידעת זאת עוד במהלך התואר, הרי היית משאירה לעצמך את האופציה לשפר ציונים או אולי לעבור כבר במהלך התואר למסלול קרימינולוגיה בלבד, אך כרגע זו האופציה היחידה שעולה על דעתי.