שלום, אני בת 33 בעלת תואר ראשון בחינוך והוראה, לא עוסקת בתחום. עבדתי במשך 6 שנים במערכת הבנקאית, אהבתי מאוד את העבודה אך בגלל ענייני קביעות לא יכולתי להמשיך את עבודתי בבנק. כרגע אני עובדת בתחום השירות, מרגישה דיי תקועה ולא ממצה את עצמי. להמשיך לתואר שני כרגע זה מעט בעייתי כי אז לא אוכל לעבוד במשרה מלאה אלא אם כן אתפשר על תואר שני בו ניתן ללמוד בשעת אחר הצהריים אך זה עדיין לא יהיה משהו שאני באמת רוצה או לחילופין לפנות לתחום של הנהלת חשבונות ולנסות שוב להתקבל לעבוד באיזה ארגון פיננסי? מה היית ממליצה לי לעשות? אודה לתשובתכן :-)
ש
שני יונגר
לימודי הנהלת חשבונות-האם כדאי?
שלום אופירה,
אני מניחה שתחום הפיננסים הוא משהו שמדבר אליך ולכן את שואפת לחזור אליו. השאלה היא מדוע לא קבלת קביעות במערכת הבנקאית, האם את יודעת? האם ת באמת אוהבת את העולם הזה או שהוא פשרה כי זה מה שלמדת כבר ומה שאת מכירה.
לגבי תארים שניים שעות הערב, ראשית אני לחלוטין לא מסכימה לגבי איכותם, יש תארים ברמה גבוהה מאוד במסלולים לאנשים עובדים. עם זאת, לא כדאי ללמוד לתואר שני סתם ככה, הרי הוא לא ייתן לך דבר אם את לא מכוונת אותו לתחום תעסוקה ספציפי.
אם את רוצה להיכנס לתחום של הנהלת חשבונות, אז לימודים בתחום הם הצעד הראשון, לגיל שלך לא אמורה להיות בעיה כי את בעלת ניסיון בגוף פיננסי בעבר. אבל בחרי במקצוע שמעניין אותך לעסוק בו ולא רק כניסיון לברוח מהמקום בו את נמצא היום. אם תעשי זאת שלא בהתאם למה שמעניין אותך לעשות מצאי את עצמך בדיוק באותה הנקודה בעוד כמה זמן שוב.
דילמה..
קודם כל תודה על התגובה המהירה. הסיבה שלא קיבלתי קביעות בבנק היא בגלל שלא היו תקנים ולכן מצאתי את עצמי מחוץ למערכת הבנקאית. נכון שנוח לי לחזור לדברים המוכרים- כי אותם אני כבר מכירה ויודעת, הבעיה שלי היא שאני מחפשת עבודה שבה אני יכולה גם למצוא את עצמי בה לטווח הארוך וגם לקבל בה שכר הולם- גם אם זה כרוך להתפשר על התחום שבו אני אעסוק. יש הרבה תחומים שמעניינים אותי אך אני לא יכולה לעזוב את העבודה שלי במשרה מלאה ולהתפנות ללימודים במתכונת מלאה. אני בסוג של דילמה שאני לא יוצאת ממנה. מה היית מציעה לי לעשות בתוך כל הבלבול הזה?
ש
שני יונגר
אם ככה חשבי שכר או הנהלת חשבונות הם אופציה מעולה
שלום אופירה,
אם אלו פני הדברים, אז קורסים בהנהלת חשבונות וקורס חשבי שכר יכולים להיות מצוינים עבורך ולפתוח לך דרך חדשה בתחום הפיננסים. הרי את בעלת ניסיון קודם שייתן לך יתרון בקבלה לעבודה בתחום החדש.
אפשר גן להגיע לתפקידים ולמשרות בתחום הנהלת החשבונות וחשבי השכר עם שכר יפה מאוד וגבוה בהרבה מזה שמציעים הבנקים בשנים הראשונות לעבודה.
מקווה שתאהבי את התחום, ואולי חשוב יותר באמת לאהוב את מקום העבודה ואת סביבת העבודה. הרי בסופו של דבר כמעט בכל עבודה יש שגרה וממצים את התוכן שלה.