שלום, יש לי תואר ראשון בכלכלה וניהול עם ממוצע 78 ואני מעוניינת להתקבל לתואר שני בכלכלה.. ניסיתי בכל האוניברסיטאות והם לא מקבלים, ניסיתי גם המכללה למנהל שיש להם תואר חדש שנקרא כלכלה יישומית וגם הם הערימו קשיים (לא מוכנים להתפשר על 2 נק' בגלל המל"ג לטענתם). חשבתי גם על לימודי אקטואריה בחיפה הבעיה שזה קצת רחוק ולא נוח, וגם יש את האופציה של להשלים שנה בבר אילן לחשבונאות. כמובן שתמיד יש את האפשרות לעשות GMAT וללכת למנהל עסקים העניין הוא שזה לא כל כך מושך אותי. מה אתם ממליצים?? תודה רבה
מ
מאיר
כלכלה ישומית
אני התקבלתי לתואר הזה במכללה למנהל, היה לי ממוצע .80.45 אבל זה לא קשור באמת... אני ממליץ לך שוב לפנות ליועצת עוד שבוע ואפילו בסוף החודש, אני מאמין שהם יתפשרו. ברגע שמראים להם נכונות ורצון גבוה הם הולכים לקראת הסטודנט, שווה לך להתאמץ על זה... GMAT לא הייתי עושה בחיים, חברה שלי עשתה את זה ורק בכתה. המלצה: תדחפי את עצמך לכלכלה יישומית ותצליחי להתקבל בסוף!
ש
שני יונגר
להתעקש ולהתקבל ללימודים
שלום אירית,
אני בהחלט מסכימה עם דבריו של מאיר. למכללות אם לא הצליחו למלא את הכיתות במלואן עד לסיום תקופת ההרשמה יש נטייה להיות גמישות יותר עם סטודנטים עקשנים. בנוסף, כדאי מאוד להביא המלצות מכל סוג, ממרצה לכלכלה מהלימודים שאולי יסכים להמליץ עליך, ממקום עבודה או כל גורם רלוונטי אחר.
תתבקשי או אולי תצליחי להתקבל. רק דעי והפיצי את הבשורה, אם מסיימם תואר ראשון עם ציון הנמוך. מ 80 נמצאים בבעיה גדולה מאוד בכל הנוגע לקבלה לתארים מתקדמים.
תודה על תשובתך
רציתי לשאול אותך בכל זאת במידה ולא אצליח להתקבל לחוג הזה, איזה דברים אחרים כן שווה לי לנסות מבחינה תעסוקתית ומבחינה ראלית שאוכל להתקבל אליהם? חוץ ממנהל עסקים ששם אוכל תמיד לעשות GMAT ולהתקבל. תודה רבה.