שלום, כל תקופת הלימודים שלי נעשה בארץ עד גיל 17. כשהגעתי לתיכון, שובצתי בכיתה עם מקצוע מתוגבר של מינהל עסקים. בגיל 17, עברתי עם המשפחה שלי לארה"ב והייתה חסרה לי שנת לימוד אחת לסיים. לכן בארה"ב הלכתי לשנה אחורה של תיכון בתור (Senior), לאחר שהבאתי לתיכון את הציונים שלי מהארץ. בסופו של עיניין סיימתי את התיכון שם וקיבלתי "דיפלומה" (High School Diploma)
השאלה שלי היא כזו, כשלמדתי בארץ לא הספקתי לסיים את כל הבגרויות שלי. עשיתי רק 2 בהיסטוריה, 1 או 2 מתמטיקה (אני כבר לא בדיוק זוכר), 1 באנגלית, 1 במינהל עסקים וזהו בערך... כיום אני חייל משוחרר ואני מעוניין ללמוד בארץ (לא סגור עדין אם במכללה או באוניברסיטה) וגם לעשות פסיכומטרי. האם אני צריך להשלים בגרויות של הארץ? או שה"דיפלומה" מארה"ב תתפוס אם אני ארצה ללמוד באוניברסיטה או במכללה..? והאם יש לזה קשר לפסיכומטרי? האם זה משפיע?
בתודה, יונתן.
ה
הדר גולדשמידט
לימודים באקדמיה לתושבים חוזרים
יונתן שלום, לצערי אינני יודעת איך האקדמיה מתייחסת לעניין, אך אני די בטוחה שאם סיימת לימודי ביה"ס ויש בידך תעודה, היא תתפוס למוסדות בארץ. הכי פשוט לפנות למוסד אונברסיטאי ומכללה (אחד מכל נישה..) ולבדוק כיצד הם מתייחסים להישגים הלימודיים שיש בידך כבר. אשמח אם תשתף אותנו בתוצאות שנשכיל כולנו :)