אני מבין כי שני התחומים שונים לגמרי אחד מן השני. תחום הכלכלה והחשבונאות יותר מושך אותי כרגע אך שמעתי מכל כך הרבה אנשים שאחרי שנה שנתיים בלימודים רק ניסו להוריד אותי מהנושא. קראתי פה הרבה שרק המצטיינים מתקבלים התמחות במשרדים הגדולים. אני יכול להתקבל לבן גוריון בשני התחומים, השאלה מה זאת אומרת להצטיין, איזה ממוצע ציונים פחות או יותר יכול "להבטיח" לי כמעט בוודאות התמחות במשרד גדול כבר בסוף שנה א'? (כמובן בנוסף לראיון מוצלח ואופי מתאים) ועד כמה קשה לקבל את הציונים האלה? איזה אחוז פחות או יותר מכלל הכיתה מצליח להגיע לרמת ציונים כזאת? מצד שני, קראתי גם שבתחום ההנדסה (מכונות\ בניין) מאד מאד קשה למצוא עבודה היום בעוד שבחשבונאות כמעט ואין בוגר אוניברסיטה אחד שלא מוצא עבודה (גם אם לא במשרדים הגדולים) בנוסף, לאחר השנתיים סטאז', מה גודל השכר של רואה חשבון מתחיל ואיך נראית ההתקדמות שלו בשכר לפי השנים? מה ההבדל בין המשרדים הגדולים לקטנים יותר מבחינת נתוני השכר הללו? תודה.
ש
שני יונגר
לימודי הנדסה או ראיית חשבון
שלום יואב,
ההגדרה למצטיין באקדמיה היא כל מי שממוצע הציונים שלו הוא מעל 85. יש סטודנטים שעושים זאת בקלות רבה ויש המתקשים לעבור את הבחינות. למי מסוגי הסטודנטים אתה משתייך תדע רק במהלך הלימודים. לימודי כלכל וחשבונאות דורשים לסגל צורת חשיבה חדשה, למרבית הסטודנטים זה מאוד קשה ולכן מתקשים מאוד בלימודים שעמוסים גם ככה.
דרך אגב, לעבוד במשרדים הגדולים הוא לא תמיד הדבר הכי טוב, כי שם לרוב עוסקים בתחומים אפורים ומשעממים ורק ברי המזל מתקדמים לתפקידים מעניינים יותר. השאר בדרך כלל בוחרים בסופו של דבר לפתוח משרד עצמאי או לעבוד במשרדים קטנים יותר המתמחים בתחום נישה המעניין אותם.
הבטחות באופן כללי אין, השנה הראשונה היא שנת מבחן לכלל הסטודנטים ורבים פורשים מרצונם או שלא מרצונם ממסלולי הלימוד שבחרו. אם כי גילו כי בין הדמיון למציאות יש הבדל משמעותי ואם כי למרות הרצון הגדול להצליח הם אינם מסוגלים לזה.
התפלגות הציונים בלימודים אקדמיים היא התפלגות נורמאלית בחלק מהקורסים והתפלגות t בחלק מהקורסים. בכל מקרה התוצאה היא שמעטים יחסית מקבלים את הציונים הגבוהים. זה נכון לגבי כל מחלקה בכל מסלול לימודים לתואר ראשון באוניברסיטאות.
לגבי עבודה בתחום ההנדסאות, מאוד מוזר לי שנקבת בשמן של שתי הנדסאות מאוד חזקות בשוק העבודה. אולי התבלבלת עם הנדסאות אחרות שבהן יש קושי למצוא עבודה.
בשורה התחתונה, אם תבחר במקצוע שבו תהיה טוב, אתה תצליח גם בלימודים וגם בעבודה והכסף יגיע. בחר במס שהכי מתאים לך ללמוד, אל תתייחס למה שאומרים אחרים, ותהיה שלם עם עצמך ועם הבחירות שלך.