שבוע טוב הדר, תשובה לשאלתך מדע בחרתי דווקא בסוציולוגיה ועיצוב אופנה:
כשהייתי בתיכון למדתי פסיכולוגיה וסוציולוגיה וזה די עניין אותי אך קשה לי לדמיין את עצמי עוסקת במקצוע הזה בעתיד.
ובקשר לעיצוב אופנה תמיד אהבתי ביגוד וכל מה שקשור לאופנה ובעקבות זה רציתי ללמוד לעצב, אך מפחיד אותי שכשאני אסיים את הלימודים אני לא אצליח להתפתח ולהתקדם במקצוע הזה.
ה
הדר גולדשמידט
שאלות לחידוד עיצוב או סוציאולוגיה
אורית שלום, תנסי לעבות את התשובות כדי שאוכל לכוון אותך:
מה עניין אותך בלימודים? מה היית רוצה לעשות בתחום אם היית מסיימת עכשיו תואר בסוציולוגיה? איזו סביבת עבודה נראית לך כמקום שיאפשר לך לתרום ולהרתם ברמה יומית?
תמיד אהבת ביגוד ואופנה, האם יש לך סקיצות של בגדים או מוצרים שעיצבת? האם הכנת לך משהו או התנסית ביצירתיות כלשהי בתחום? את מוכשרת בציור? רישום? אין צורך בכישרון ציור כמו בכישרון בלהעביר רעיון לביצוע.. תחום העיצוב אופנה בארץ יחסית קטן וכדי להכנס אליו הייתי ממליצה למי שיש לו כשרון וויז'ן ברור.
ואסיים בלעשות סדר.. הפורום נבנה על בסיס שאלות ותשובות, כך שמי שרוצה לקרא שאלות ותשובות בתחום שכבר דובר יכול לעשות זאת מבלי לחפש במספר מקומות המשכיות של שאלה ותשובה, אבקשך להמשיך את הדיאלוג ביננו כאן ולא לפתוח שאלה חדשה. :)
עיצוב אופנה
אני גם מעוניינת ללמוד עיצוב אופנה, הלבטים שלי הם לא האם ללכת ללמוד עיצוב אופנה או משהו אחר, אלא איפה ללמוד? מה מבין כל המכללות היא הטובה ביותר? האם רק ממכללת שנקר אצא עם תעודה נחשבת, או שגם על תעודות ממכללות אחרות יסתכלו בעין יפה...? האם בתור אחת שאין לה ידע בתפירה תוכל להשתלב בתחום האופנה, למרות שמאז ומתמיד הייתה לי זיקה לאופנה...