שלום, אני בת 44 ולאחרונה ראיתי לנכון לחזור לספסל הלימודים. בין הממצאים שעלו בידי מעניין אותי התואר בספיר "תרבות יצירה והפקה". קראתי את אשר הם מפרטים, אולם ברצוני לדעת האם יש לכם מה להוסיף לגבי תואר זה, האם לאור המצב בשוק העבודה לאחר הלימודים אוכל להתעסק בנושא זה? אני די מתלבטת משום שאין בידי מידע רחב, אודה לכם בכל עזרה. אשמח גם אם מישהו שלמד בתחום יוכל להגיב . תודה ויום נפלא אביבה
ה
הדר גולדשמידט
הסבה מקצועית או התקדמות?
אביבה שלום, כדי שאוכל לענות על שאלתך אני זקוקה למידע נוסף, כגון: במה את עוסקת כיום? לאן את מכוונת עם הלימודים האלה? מה הביא אותך לחזור לספסל הלימודים ולבחירה בתחום? מהו איזור מגורייך? ולסיכום בכמה מילים עליך.. :)
פירוט לבקשתי
שלום הדר, כפי שציינתי אני בת 44 אם ל-4 ילדים 2X20,15,13, גרה באזור אשדוד, בשנת 2002 התחלתי לעבוד בקרן קרב כמדריכת טבע ומדעים, עסקתי בזה כ- 6 שנים. לאחר מכן עבדתי בחברת הפקות, החלטתי לממש את היכולות שלי, די הצלחתי בתחום. מפאת המשבר הכלכלי פוטרתי. עד לפני זמן קצר הייתי מורה מחליפה בביס היסודי, בכדי להתפרנס, אולם אין בי הרצון לחזור לתחום החינוך. המציאות וחיפוש העבודה לימדו אותי שקשה היום ללא תעודה, והחלטתי שאני מתפנה לעצמי, שאף פעם לא מאוחר ומוציאה סוף סוף תעודה משמעותית . אולם חפשתי ללמוד משהו שלאחר מכן אוכל באמת לעסוק בו וגם שאוהב לקום בבוקר ולעשות אותו. תחום ההפקות מאוד מדבר אליי, יש בי הרבה מהיכולות הדרושות לתחום. עלה בן היתר הרעיון ללמוד ליצנות רפואית, או להמשיך בניסיון שיש לי וללמוד גינון טיפולי. כיום אני עובדת יום אחד בביס לחינוך מיוחד כמורה לגינון טיפולי. שני התחומים הם עם תעודת מקצוע ולי קוסם הרעיון של התואר. מבחינת יכולת למידה, נכון הוא שמזמן לא ישבתי על הספסל וישנם גם קשיים באנגלית. אני מודעת לכך שאצטרך לעבור מכינה, אולם מפה זה נראה לי די אפשרי, האם אני טועה? תודה על תשובתך, אביבה
ה
הדר גולדשמידט
לימודי תואר לתחום הטיפול והפקה
אביבה שלום, נתחיל בזה שהכל אפשרי, אם בזה את חפצה :)
כיוון שלא למדת שנים, סביר להניח ש"ההתנעה" תהיה קשה יותר מליתר הסטודנטים. אבל פה נכנסת המוטיבציה שהיא לאין שיעור גבוהה ומגבה אותך בהרבה מכשולים צפויים, כך שלשאלתך אני בעד!! תתפני לעצמך, נשמע לי שחיכית לזה הרבה זמן :)
לגבי התחומים שציינת, הפקה וגינון טיפולי, שניהם תחומים, שיחסית, עדיין פרוצים מבחינת דרישות והשכלה. במקרה שלך יש לך ניסיון עשייה בשניהם כך שלמעשה אנחנו מדברות על תואר שייתן לך גיבוי ויאפשר לך להתפתח בעשייה זו. אני לא מכירה את התואר "תרבות, יצירה והפקה" והוא על פניו נשמע לי כמו שילוב של התחומים אליהם את מכוונת. במקרה של תואר בהחלט הייתי שוקלת אותו לחיוב, בהתאם כמובן למיקומו, דרישותיו וכו..
לגבי ליצנות רפואית וגינון מקצועי, נשמע לי שזו עוד הכשרה שלא תתן לך את מה שאת מחפשת כרגע, הלימודים אמורים לסייע בהתפתחות לא להסיט אותך (לייצנות רפואית) או לאשר את מקומך היום (גינון טיפולי).
בהסתמך על מה שציינת פה, אני ממליצה לך ללמוד אחד מהתארים הבאים: התואר שציינת תרבות, יצירה והפקה (כשהדגש על תחום ההפקה) תואר במדעי ההתנהגות /מדעי החברה/ פסיכולוגיה (דגש לכיוון הטיפולי) תואר בתקשורת (קצת פחות אבל תופס לשני התחומים)
מקווה שהצלחתי להקיף את כל שאלותייך. במידה ותזדקקי לי ליצירת הזדמנויות עסקיות ופיתוח עשייתך , את יותר ממוזמנת לפנות אלי. שיהיה בהצלחה,