שלום, אני בת 22 ואני רוצה להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב אבל אני מתלבטת בין שני מקצועות- משפטים או פסיכולוגיה. מאז ומתמיד רציתי ללמוד משפטים, זה תמיד עניין אותי אבל בזמן האחרון לא הצלחתי לדמיין את עצמי כעו"ד ואחרי הרבה בירורים לא חשבתי שהלימודים עצמם יעניינו אותי אז התחלתי לברר על עוד מקצועות. החלטתי שגם פסיכולוגיה מאוד מעניין אותי עם שילוב של קרימינולגיה, אבל כל פעם קופצת לי המחשבה שאולי אני יתחרט שאני לא ילמד משפטים בסוף! מה עושים? איך בוחרים מה הכי טוב בשבילי?
נ
ניקולה
פסיכולוגיה
קחי בחשבון שכדי לעבוד בתחום כנראה שתצטרכי לעשות תואר שני בפסיכולוגיה. להיות עו"ד..... המון שנים והמון השקעה. לימודים + סטאג'+ מבחן לשכה+ מציאת עבודה ושכר נמוך בשנים ראשונות ( זה מניסיון של חברים שלמדו ).
ה
הדר גולדשמידט
קרימינולוגיה
נופר שלום, אעבה את תשובתי לדיון שכבר התחלתי בו בפורום - פסיכולוגיה מול משפטים, ראי תשובתי שם, כדי לקבל את החידוד לגבי המקצועות אודותם את מתלבטת. (הכניס לחיפוש בפורום - פסיכולוגיה מול משפטים)
קרימינולוגיה עוסקת בתורת הפשיעה. תורת הענישה למשל הוא אחד הקורסים הנלמדים בתואר והוא שילוב מובהק של פסיכולוגיה ומשפטים.
לימודי קרימינולוגיה יאפשרו לך לעבוד בשירות המשטרה, בתחום החקירות, בבתי כלא, עם נוער עברייני ועוד.. אם את לא בטוחה באפשרויות ומעוניינת להיות בטוחה בנתיב, גשי לייעוץ תעסוקתי.